În zilele de post, legumele sunt baza oricărei mese, indiferent sub ce formă alegeți să le consumați. Ciupercile în mod special reprezintă o alegere foarte sănătoasă și potrivită pentru post, sunt o sursă excelentă de proteine și nutrienți și aveți o mulțime de tipuri de ciuperci din care să alegeți. 

Iar dacă v-ați plictisit de clasica tocăniță de ciuperci sau supă-cremă, astăzi vă propunem ceva inedit: pate sau pastă de ciuperci, spuneți-i cum vreți. Se face rapid, este delicioasă cu o felie de pâine prăjită și este suficientă pentru un prânz sau o cină rapidă. Maioneza vegetală se face foarte simplu și găsiți instrucțiunile AICI

Pastă de ciuperci cu usturoi - de post
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 400 g ciuperci
  • 2 căței de usturoi
  • 1 mână frunze de busuioc
  • 1 mână nuci
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură maioneză de post
  • 1 linguriță muștar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Prăjiți nucile câteva minute într-o tigaie, fără ulei, cât să devină crocante.

Dați nucile la o parte și puneți puțin ulei, usturoiul tocat, ciupercile tăiate felii, sare și piper. Căliți până când ciupercile scad în volum și apa pe care și-o lasă se evaporă complet.

Puneți toate ingredientele într-un blender sau robot de bucătărie și omogeniați. Gustați și mai adăugați sare și piper, dacă mai este nevoie. Dacă pasta de ciuperci vi se pare prea groasă, mai adăugați puțină apă caldă.

Serviți cu pâine prăjită și cu puțină zeamă de lămâie.

Poftă bună!