Mâncarea fast food face parte din categoria plăcerilor vinovate pe care le avem cu toții. Dacă aveți poftă de preparate fast food, dar vreți să vă simțiți mai puțin vinovați, trebuie să știți că unele preparate le puteți recrea acasă, în propria bucătărie.
Din categoria de fast food nu puteau lipsi celebrele aripioare crocante în stilul celor de la KFC. Și dacă AICI v-am prezentat rețeta de crispy strips, astăzi vă propunem o rețetă ușoară de aripioare în crustă de fulgi de porumb, crocante și aromate.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 750 g aripioare de pui
- 3 ouă
- făină
- sare
- piper
- chilli/ boia
- lapte
- fulgi de porumb
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Pentru început, curățați aripioarele și tăiați-le astfel încât să aveți două părți, după ce ați îndepărtat vârful. Faceți un amestec din lapte, sare, piper și chilli din belșug (puteți pune mai puțin sau deloc dacă nu vreți ca aripioarele să fie picante). Puneți aripioarele la marinat în amestec pentru cel puțin câteva ore, ideal peste noapte.Pentru a prăji aripioarele este foarte importantă crusta. Aceasta trebuie să fie crocantă și aromată. Puneți fulgii de porumb într-o pungă și pisați-i cu ajutorul unui sucitor sau ciocan pentru șnițele. Bateți ouăle într-un castron și puneți făina într-un vas separat.
Scurgeți bine aripioarele de lapte. Dacă vreți ca ele să fie picante, mai puteți pune o linguriță de boia în făină. Treceți aripioarele scurse de lichid prin făină, apoi prin ou și la final prin fulgi de porumb. Crusta nu trebuie să fie foarte groasă pentru că se va dezlipi de pe aripioare în timpul prăjirii.
Prăjiți aripioarele la foc mediu, în baie de ulei. Aripioarele trebuie să fie pătrunse la interior și crocante la exterior. Scoateți aripioarele pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Serviți cu cartofi prăjiți și sos de usturoi. Poftă bună!