Oricine a mâncat măcar o dată la KFC s-a îndrăgostit de gustul aripioarelor și crispy-urilor. Astăzi vă învățăm cum să faceți crispy strips acasă, la fel de crocante cum sunt acelea de la KFC.
Toată lumea știe că rețeta colonelului de la KFC este strict secretă și că nu va fi divulgată vreodată. Gustul acela picant se obține dintr-o combinație de 11 condimente și arome, la care se adaugă monoglutamat și potențiatori de aromă pe care noi nu le avem la dispoziție în mod normal în bucătărie.
Totuși, pieptul de pui picant, în crustă crocantă, ca la KFC se poate face și acasă foarte ușor și vă garantăm că este foarte gustos. În plus, crispy-urile făcute de voi sunt și mai sănătoase, pentru că știți exact de ingrediente puneți în ele.
În funcție de gusturi, puteți pune mai multă paprika, dacă doriți crispy strips mai picante.
Rețeta de crispy strips ca la KFC
Ingrediente
- 500 g piept de pui dezosat
- 1 ou
- 250 ml lapte
- 400 g făină
- 2 lingurițe sare
- 1/2 linguriță piper
- 1 linguriță amidon
- 1 linguriță paprika
- 1 linguriță praf de usturoi
- 300 g fulgi de porumb
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Tăiați pieptul de pui în fâșii și puneți-l la marinat în lapte peste noapte. Scurgeți laptele, amestecați toate condimentele și amidonul și pudrați pieptul de pui pe toate părțile.Mărunțiți fulgii de porumb și puneți făina într-o farfurie. Bateți oul într-un bol și puneți uleiul la încins.
Treceți fiecare bucată de pui prin făină, ou și fulgi de porumb. Prăjiți la foc mediu-mare, până când crispy-urile devin aurii și se rumenesc.
Poftă bună!