Aripioarele sau carnea de pui, în general, friptă în crustă crocantă este delicioasă alături de un sos și o porție de cartofi prăjiți. Crusta ajută carnea să nu se usuce, să rămână fragedă și suculentă în interior, dar crocantă la exterior - exact ce ne dorim de la o friptură bună.

Astăzi vă propunem o rețetă de aripioare de pui în crustă de aluat cu bere, dar puteți foarte bine să folosiți și piept de pui, pentru a obține acele nuggets crocante și delicioase. În acest caz, veți tăia pieptul în fâșii subțiri și nu îl veți mai fierbe înainte. 

Aripioare de pui în crustă de aluat cu bere
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 700 g aripioare de pui
  • 1 ou
  • 3/4 pahar de bere
  • 1 cană făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • piper
  • 1/2 linguriță pudră de usturoi
  • 1 linguriță paprika
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Bateți oul într-un bol. Adăugați, treptat, berea, amestecând cu un tel. Separat, amestecați făina cu condimentele și praful de copt. Adăugați ingredientele uscate peste amestecul de ou și bere.

Încorporați treptat, până când compoziția ajunge la consistența aluatului de clătite. Dacă este prea groasă, mai diluați cu puțină bere. Lăsați amestecul să stea 30 de minute, timp în care vă veți ocupa de aripioare.

Curățați și spălați aripioarele de pui. Puneți-le într-un vas cu apă și sare și puneți-le la fiert. Când a dat în clocot, lăsați 10 minute. În acest fel ne vom asigura că aripioarele sunt gătite și că nu rămân crude în timpul prăjirii. În plus, sângele și impuritățile se vor colecta la suprafață, sub formă de spumă.

Scurgeți aripioarele de apă. Treceți fiecare aripioară prin amestecul de bere și făină, până când este complet acoperită.

Prăjiți aripioarele în ulei încins, la foc mediu. Când crusta a devenit crocantă, veți ști că sunt gata. Serviți aripioarele de pui cu sosul preferat și cu cartofi prăjiți.

Poftă bună!