Rețetele rapide și ușoare, care nu necesită preparare termică, sunt nemaipomenite atunci când aveți de preparat o masă pentru musafiri sau pur și simplu vreți ceva rapid și delicios.

Din această categorie face parte și această baghetă umplută cu brânză, bacon și legume. Este delicioasă, se face extraordinar de ușor și nu aveți nevoie de cine știe ce experiență în bucătărie.

În plus, arată senzațional și în secțiune, atunci când este feliată. 

Baghetă umplută cu brânză și bacon
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 250 g cremă de brânză
  • 100 g brânză de capră
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ardei gras roșu
  • 1/2 cană roșii uscate
  • 1/4 cană măsline kalamata
  • 70 g bacon sau mușchi
  • 2 lingurițe pătrunjel
  • 1 linguriță cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Tăiați capetele baghetei și scoateți miezul. Folosiți un cuțit de pâine pentru a îndepărta miezul complet și lucrați din ambele părți.

Tocați ardeiul cubulețe, tăiați măslinele și roșiile scurse de ulei. Tăiați și baconul sau mușchiul cubulețe și tocați fin verdețurile. Zdrobiți sau tocați mărunt usturoiul.

Amestecați toate ingredientele într-un bol. Brânza trebuie să fie la temperatura camerei, pentru a fi ușor de omogenizat. Amestecați bine și asezonați după gust. S-ar putea să nu fie nevoie de sare, pentru că brânza de capră este sărată.

Umpleți bagheta cu amestecul, folosind o lingură sau o linguriță cu coada lungă. Înveliți bagheta în folie de plastic și dați la frifider pentru cel puțin două ore înainte de a tăia și servi.

Poftă bună!