Bananele devin moi si caramelizate atunci cand sunt coapte in folie - adaugati rom, sirop de artar si nuci prajite si aveti un desert minunat.

Banane Coapte Cu Rom Si Fistic
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 2 banane
  • 25g unt
  • 1 lingura zahar brun
  • 2 linguri sirop de artar
  • 1 lingura de rom alb
  • alune
  • fistic
  • iaurt grecesc

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pune o hartie de copt intr-o tava si se adauga folie de aluminiu. Se taie bananele, le curatam pe jumatate, pe lungime si se pun in centrul tavii. Se pune untul, zaharul, siropul de artar si romul alb peste banane, apoi se impacheteaza bine in folie. Se coc timp de 25 de minute.

2. Intre timp, intr-o tigaie neacoperita, se prajesc usor alunele si fisticul, apoi se maruntesc. Se desfac bananele coapte si se servesc, in coaja, presarate cu nucile tocate si o lingurita de iaurt grecesc.