Aceste tarte de capsuni sunt desertul perfect de vara. Le poti face cu 2 ore inainte de servire.

Tarte Cu Capsuni Si Fistic
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 30g fistic, tocat
  • 110g unt
  • 1 ou
  • 200g faina
  • 90g zahar pudra
  • 18g malai
  • Pentru tarte:
  • 300ml smantana
  • 2 batoane de vanilie
  • 100g zahar pudra
  • 300g capsuni
  • 3 linguri de zahar granulat
  • 50g fistic, tocat

Mod de preparare

1. Pentru a face aluatul, se macina fisticul intr-un blender pana cand devine foarte fin, apoi se lasa deoparte. Se bat untul si oul pana cand se formeaza o crema. Se adauga ingredientele uscate, treptat, pana cand se formeaza aluatul, apoi se adauga fisticul si se amesteca. Se framanta scurt, apoi se pune intr-un castron si se raceste timp de cel putin o ora.

2. Se pune crema intr-un castron mare, se adauga semintele de vanilie si se adauga zaharul pudra, apoi se bate cu un mixer pana cand se formeaza varfuri. Se lasa sa se raceasca.

3. Se scoate aluatul de la frigider si se lasa sa stea timp de 10 minute. Intre timp, se pun capsunile intr-un castron si se presara cu zahar. Se lasa deoparte, astfel incat zaharul sa se dizolve.

4. Se incalzeste cuptorul la 190C. Pe o suprafata usor pudrata cu faina, se intinde aluatul pana la grosimea unei monede. Se decupeaza 6 discuri cu diametrul de 12-13 cm. Se tapeteaza 6 matrite de tarte cu aluat, presand inclusiv pe margini.

5. Se pun formele in congelator timp de 15 minute, apoi se adauga folie de copt deasupra, se umplu cu orez si se coace pentru 15 minute. Se indeparteaza folia si orezul si se coace timp de inca 5 minute. Se lasa sa se raceasca complet.

6. Se bate smantana si se umple fiecare tarta. Se aranjeaza capsunile taiate deasupra si se imprastie cu fistic tocat. Se lasa la frigider timp de 2 ore.