În perioada postului, legumele sunt cele mai bune prietene ale noastre. Multe rețete pe care le facem în varianta cu carne pot fi adaptate, astfel încât să ne bucurăm de ele și în post, fără să încălcăm regulile acestuia.

Chifteluțele din dovlecei sunt cele mai gustoase chifteluțe de post pe care le puteți încerca și vă asigurăm că o să vă placă atât de mult, încât veți vrea să le faceți și când nu veți mai ține post.

Chifteluțele de post din dovlecei se fac foarte simplu și rapid și vor fi pe placul întregii familii. Dacă vreți să evitați prăjitul, le puteți face în cuptor, pe hârtie de copt unsă cu puțin ulei. Sunt excelente alături de un sos de usturoi!

Chifteluțe din dovlecei - de post
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 1 cartof
  • 1 ceapă
  • 100 g făină
  • 2 căței de usturoi
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriță boia
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Curățați dovlecelul și cartoful și dați-le pe răzătoarea mare. Presărați puțină sare și lăsați câteva minute, apoi acurgeți bine excesul de apă.

Tocați mărunt ceapa, mărarul și usturoiul. Amestecați toate ingredientele, condimentați cu sare, piper și boia, puneți făina și amestecați până când compoziția se leagă.

La final, adăugați mărarul și lăsați compoziția câteva minute. Începeți să formați chifteluțele cu mâna și prăjiți-le în ulei încins, 3-4 minute pe fiecare parte.

Poftă bună!