Un desert care iti va da energie pentru intreaga zi.

Batoane Cu Afine, Quinoa Si Lamaie
Timp total 55 minute

Ingrediente

  • 1 3/4 cani fulgi de quinoa
  • 3/4 cana faina
  • 1/2 cana de zahar brun
  • 1/2 cana caise uscate, tocate
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 1/2 lingurite de scortisoara
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa fin
  • 1 cana de afine uscate
  • 100gunt
  • 2/3 cana miere
  • 1/3 cana lapte
  • 2 oua, usor batute

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 180C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt, inclusiv pe margini.

2. Se combina quinoa, faina, zahar, caise, praf de copt, scortisoara, coaja de lamaie si afine intr-un castron mare.

3. Se pun untul, mierea si laptele intr-o cratita la foc mediu. Se gatesc, amestecand, timp de 3 minute sau pana la omogenizare. Se adauga la amestecul de quinoa. Apoi, se adauga ouale. Se amesteca pentru a combina. Se intinde compozitia in tava pregatita. Se da la cuptor timp de 20 de minute. Se raceste, apoi se taie in batoane. Se serveste.