Batoanele din fulgi de orez cu marshmallow sunt răsfățul perfect pentru orice moment al zilei. Crocante, pufoase și cu un gust absolut delicios! Încearcă-le acum și lasă-te purtat de savoarea lor dulce și irresistibilă!

Batoane din fulgi de orez - gustarea perfectă pentru orice moment al zilei

Batoanele din fulgi de orez sunt un desert crocant și delicios. Acestea pot fi servite și la micul dejun, lângă o ceașcă de cafea, sau ca gustare rapidă, între mesele principale. Se pregătesc repede și ușor, fără coacere, din puține ingrediente.

Rețeta de bază presupune să topiți unt și bezele moi împreună, apoi să amestecați fulgii de orez și să presați batoanele într-o tavă înainte de a tăia batoanele în pătrate sau dreptunghiuri. Însă, secretul stă în obținerea echilibrului perfect între aceste ingrediente.

Folosiți bezele moi mici, pentru că acestea se topesc mai repede în comparație cu cele de dimensiuni mai mari. Cu toate acestea, bucățile mai mari conțin mai multă umezeală, ceea ce reprezintă un avantaj. Secretul este să lucrați repede, reducând pierderea de apă din ingrediente atunci când le topiți pe aragaz.

Dacă folosiți bezele moi mai mari, este recomandat să le tăiați în jumătate, astfel încât să reduceți timpul de topire al acestora.

Pentru a pregăti acest desert aveți nevoie de o tavă cu dimensiunile de 35 × 23 de centimetri, cu marginile înalte de cinci centimetri. Este foarte important să acoperiți tava cu hârtie pergament sau hârtie cerată ori să o ungeți cu ulei sau unt topit, astfel încât compoziția să nu se lipească.

Amestecul este ușor lipicios atunci când este cald, așa că, dacă doriți, puteți aplica un strat de spray de gătit sau de unt topit pe fundul tăvii. Puteți sări peste acest pas dacă folosiți hârtie cerată sau pergament.

Rețeta de batoane din fulgi de orez

Preparare 1 oră și 10 minute
Gătire 5 minute
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 300 de grame de fulgi de orez sau orez expandat
  • 110 grame de unt nesărat, tăiat în 8 bucăți
  • 560 de grame de mini bezele moi (cunoscute drept „marshmallows” în limba engleză)
  • 7,5 mililitri de esență de vanilie
  • Două grame de sare

Mod de preparare

Înainte de a face orice altceva, pregătiți tava de copt. Tapetați-o cu hârtie pergament sau hârtie cerată. Datorită acesteia vă va fi mai ușor să scoateți din tavă batoanele din fulgi de orez. Însă, dacă preferați, puteți unge tava cu ulei sau cu unt topit.

Apoi, topiți untul într-o oală mare sau într-un cuptor olandez la foc mediu, amestecând din când în când. Odată ce untul s-a topit, reduceți imediat focul la mic.

Folosiți o oală mare. Este esențial să lucrați rapid pentru a păstra umiditatea din ingrediente. Acest lucru previne obținerea unor batoane uscate și tari.

Este de preferat să folosiți unt nesărat, astfel încât să puteți controla cantitatea totală de sare din preparat. Însă, dacă nu aveți decât unt sărat, atunci nu mai adăugați și sare în compoziția batoanelor. Atenție! Acest ingredient va face ca gustul să fie mai sărat.

După ce topiți untul, adăugați bezelele moi și amestecați până când acestea se topesc complet, timp de aproximativ trei până la patru minute. Veți obține un amestec gros și lipicios. Este în regulă dacă vedeți câteva cocoloașe. Este mai bine să nu gătiți bezelele prea mult decât să încercați să scăpați de acele cocoloașe.

Luați bezelele de pe foc imediat ce se topesc. Acest lucru este extrem de important. În caz contrar, zaharurile vor continua să se gătească și să se întărească în timp, la fel ca la prepararea bomboanelor.

Opriți focul și mutați cratița pe un ochi rece al aragazului sau pe un tocător din lemn. Încorporați esența de vanilie și sarea în amestecul cald de bezea. Amestecați rapid cerealele în amestecul de bezea, având grijă să nu zdrobiți orezul expandat. Turnați imediat amestecul în tava de copt pregătită.

Întindeți repede compoziția în tava de copt. Atenție! Este bine să aveți în apropiere un bol mic cu apă pentru a vă înmuia ușor vârfurile degetelor, astfel încât să preveniți lipirea lor, pentru că este necesar să presați amestecul în colțuri și pe laterale. Însă, nu apăsați prea tare.

Alternativ, folosiți o spatulă unsă cu unt sau ulei pentru a întinde compoziția cât mai uniform. Ulterior, lăsați tava la răcit la temperatura camerei timp de aproximativ o oră. Pe măsură ce zahărul și untul se răcesc, textura desertului se va întări, astfel încât să fie mai ușor de feliat.

Scoateți preparatul din tavă și transferați-l pe un tocător din lemn. Folosiți un cuțit de bucătar uns cu puțin ulei sau unt pentru a tăia batoanele, în dimensiunile pe care le preferați.

Alte ingrediente pe care le puteți adăuga

Puteți pregăti și alte variante ale acestui desert, adăugând unele ingrediente, în funcție de poftă și de imaginație. Iată câteva idei:

  • Cacao sau scorțișoară.
  • Esență de lămâie, migdale, portocale, nucă de cocos, mentă, sirop de arțar sau banane.
  • Zahăr pudră.
  • Nuci, covrigi zdrobiți, chipsuri de ciocolată sau fructe uscate.
  • Unt de arahide, de caju sau de migdale.

Pentru a obține o aromă de caramel, puteți rumeni untul. Durează doar câteva minute în plus. Este recomandat să adăugați o lingură de apă înapoi în tigaie după rumenire, pentru că în acest proces se evaporă multă apă.

Descoperiți savoarea dulce și irezistibilă

Această rețeta de batoane din fulgi de orez cu marshmallow este o opțiune perfectă pentru cei care caută o gustare delicioasă și satisfăcătoare. Fie că vă bucurați de ele ca o gustare rapidă între mese sau le savurați ca desert dulce după cină, aceste batoane din fulgi de orez nu vă vor dezamăgi.

Cu textura lor crocantă și pufoasă, și gustul indulgent de marshmallow, acestea sunt cu siguranță o alegere apetisantă și satisfăcătoare pentru orice pofticios, de la cei mari la cei mici.

Deci, nu mai stați pe gânduri și încercați acum rețeta, pentru a vă bucura de o gustare delicioasă și plină de savoare!