Un tandem cremos și delicios: hummus cu iaurt! Dă un boost sănătos zilei tale cu această combinație perfectă de proteine și arome savuroase!

Hummus cu iaurt - gustarea perfectă cu puține calorii

Hummus-ul are o reputație proastă pentru conținutul său ridicat de grăsimi, cea mai mare parte provenind de la tahini, un ingredient tradițional din această pastă tartinabilă.

Făcut din semințe de susan măcinate și ulei, tahini conferă hummusului textura fină și aroma caracteristică de nucă, dar adaugă și calorii și grăsimi. Cu toate acestea, rețetă noastră de hummus înlocuiește cea mai mare parte din tradițonalul tahini cu iaurt, ceea ce o face o alternativă gustoasă și mai săracă în grăsimi.

Năutul, usturoiul, sucul de lămâie și iaurtul sunt amestecate într-un robot de bucătărie până când devin fine și cremoase, împreună cu doar o lingură de tahini, suficient cât să se simtă aroma de nucă.

Se poate folosi iaurt cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi, ceea ce înseamnă că acest hummus va avea mai puțin de jumătate din caloriile care se regăsesc în cel preparat cu tahini. Puteți elimina complet tahini, dacă preferați, dar hummusul nu va avea acea aromă caracteristică.

Puteți servi hummusul ca sos pentru legume sau cu pâine, îl puteți întinde pe un sandviș, îl puteți servi alături de falafel sau îl puteți folosi pentru a asezona o salată sau paste.

Odată ce stăpâniți rețeta de bază, este ușor să personalizați hummusul înlocuind năutul cu diferite tipuri de fasole sau adăugând diferite arome și texturi.

Rețeta de hummus cu iaurt

Preparare 5 minute
Timp total 5 minute

Ingrediente

  • 1 conservă de năut (aprox. 425 grame), scursă, lichidul se păstrează
  • 1 până la 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 lingură de suc de lămâie, proaspăt stors
  • 1 lingură de tahini
  • 120 de grame de iaurt simplu sau iaurt grecesc
  • 1 linguriță de sare

Mod de preparare

Puneți ingredientele la îndemână.

Într-un robot de bucătărie, combinați năutul, usturoiul, sucul de lămâie, tahini și iaurtul. Amestecați bine. Adăugați sarea și continuați să mixați până când devine omogen și cremos.

Dacă doriți să subțiați humusul, adăugați puțin din lichidul din conservă, cam câte o linguriță, până când amestecul ajunge la consistența dorită. De asemenea, puteți adăuga apă caldă sau ulei de măsline pentru a subția și mai mult pasta tartinabilă.

Tips & Tricks

Iaurtul obișnuit poate fi înlocuit cu unul grecesc. Deoarece iaurtul grecesc este mai gras, va fi mai gros și mai dens decât cel obișnuit, așa că va trebui probabil să subțiați hummusul cu lichidul din conserva de năut sau cu apă.

Variante ale rețetei

  • Pentru o aromă unică, adăugați în hummus o linguriță de praf de curry, împreună cu puțin chimen și turmeric.
  • Adăugați 80 de grame de măsline Kalamata (fără sâmburi) tocate în robotul de bucătărie, împreună cu celelalte ingrediente. Ornați humusul cu câteva măsline tocate.
  • Amestecați o mână de ierburi proaspete, cum ar fi coriandru sau pătrunjel.
  • Adăugați spanac proaspăt în robotul de bucătărie împreună cu celelalte ingrediente.
  • Completați hummusul cu un strop de ulei de măsline, un praf de chimen și câteva semințe de pin prăjite.

Încercați combinația perfectă: hummus cu iaurt

Hummus cu iaurt este o variantă delicioasă a celebrei rețete libaneze de hummus. Această rețetă combină pasta de năut cremoasă și gustul ușor acrișor al iaurtului, rezultând o dip savuros, perfect pentru a fi servit alături de pâine proaspătă, legume crude sau chipsuri.

Ingrediente precum pastă de năut, iaurt, usturoi, ulei de măsline, suc de lămâie și tahini (pastă de susan) sunt cele mai utilizate pentru a obține hummusul cu iaurt. Acestea se amestecă în blender sau cu ajutorul unui mixer de mână, pentru a obține o textură cremoasă și omogenă.

Varianta cu iaurt adaugă o notă de prospețime și o consistență mai lejeră față de hummusul clasic. De asemenea, iaurtul poate fi folosit pentru a reduce cantitatea de tahini, ceea ce face hummusul cu iaurt să aibă mai puține grăsimi.

Un alt avantaj al hummusului cu iaurt este faptul că poate fi personalizat foarte ușor. Se pot adăuga ingrediente precum măsline, ardei gras sau boabe de rodie pentru un plus de savoare. De asemenea, se poate folosi iaurt grecesc în locul celui simplu, pentru un hummus mai cremos și bogat în proteine.

Dă un boost sănătos zilei tale cu această combinație perfectă de proteine și arome savuroase!