Dacă vrei o rețetă rapidă, sărată și diferită de clasicele gustări, încearcă acești biscuiți cu Cheddar și chimen. Sunt crocanți, aromați și se fac destul de ușor.

Preparare 45 minute
Gătire 15 minute
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 200 grame făină
  • 100 grame unt rece, tăiat cuburi
  • 200 g brânză Cheddar rasă
  • 1 ou
  • 1 linguriță chimen (poți pune mai mult dacă îți place gustul)
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1-2 linguri de lapte rece (opțional, dacă aluatul e prea uscat)

Mod de preparare

Într-un bol mare, pune făina, sarea, praful de copt și chimenul. Amestecă bine.

Adaugă untul rece și frământă cu vârful degetelor până când obții un amestec nisipos

Adaugă brânza Cheddar și amestecă ușor.

Adaugă oul bătut și, dacă e nevoie, 1-2 linguri de lapte rece ca să se lege aluatul. Trebuie să fie ferm, dar ușor de modelat.

Formează aluatul într-o bilă. Învelește în folie alimentară și dă la frigider pentru 30 de minute. Pasul ăsta ajută biscuiții să iasă fragezi.

Preîncălzește cuptorul. Setează-l la 180 de grade, căldură sus-jos, fără ventilație.

Pe o suprafață presărată cu făină, întinde aluatul în foaie de 0,5 cm grosime. Taie cu forme sau cu un pahar.

Pune biscuții pe o tavă cu hârtie de copt și coace timp de 12-15 minute, până devin aurii pe margini.

După ce îi scoți din cuptor, lasă-i să se răcească complet.