Supa cremă de broccoli cu brânză cheddar este aromată, plină de nutrienți, iar brânza cheddar îi oferă o textură și un gust deosebite!

Supă cremă de broccoli cu brânză cheddar

Supa cremă de broccoli cu brânză cheddar este extrem de delicioasă, iar pentru a o prepara aveți nevoie doar de ingrediente pe care, cu siguranță, le folosiți în rutina zilnică.

Și încă un detaliu important: este gata în aproximativ 30 de minute!

Cum puteți face supa de broccoli cu cheddar mai groasă

Această supă se îngroașă foarte bine cu amestecul de unt și făină, dar dacă vreți să fie mai groasă, aveți câteva opțiuni:

  • Puteți amesteca părți egale de unt și făină pentru a forma o pastă groasă, apoi amestecați-o în supă.
  • Puteți amesteca niște amidon de porumb cu apă rece sau cu bulion până când amidonul de porumb se dizolvă și amestecați-l în supă.
  • Puteți adăuga puțin mai multă brânză.

Cum faceți supa de broccoli cremoasă?

Nu este neapărat nevoie ca această supă să fie făcută piure în cazul în care o preferați mai groasă.

Însă, dacă vreți să fie cremoasă, puteți folosi un blender, direct în oală sau puteți transfera o parte din supă și să o mixați.

Atenție, însă, în cazul în care este fierbinte, vă puteți arde!

Sfaturi utile pentru prepararea supei de broccoli cu cheddar

În primul rând, tăiați broccoli în buchețele mici, altfel nu se vor fierbe la timp. Sau puteți folosi cuptorul cu microunde, pentru a frăgezi broccoli și morcovii, timp de câteva minute.

Pentru a nu se forma “cocoloașe” așa cum zic gospodinele, adăugați brânza puțin câte puțin după ce opriți focul.

Pentru cele mai bune rezultate, ar fi bine să cumpărați o bucată întreagă de brânză și să o dați pe răzătoare. Veți ieși mai ieftin și se va topi mai repede în supă.

Adăugați piper negru pe desupra, încă puțin brânză Cheddar și crutoane crocante.

Rețeta de supă cremă de broccoli cu brânză cheddar

Preparare 5 minute
Gătire 25 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 lingură de unt
  • 1 ceapă galbenă medie, tocată marunt
  • 60 grame unt sărat
  • 40 de grame de făină universală
  • 60 ml supă de pui
  • 340 de grame de broccoli proaspăt (pungă cu buchetele), tocat mare
  • 2 morcovi, curățați și tocați
  • 1/2 linguriță sare Kosher
  • 1/4 linguriță boia
  • 1/4 linguriță praf de usturoi
  • 1/4 linguriță de muștar uscat (se poate înlocui cu aproximativ 1/2 linguriță de muștar obișnuit)
  • 1/4 linguriță piper negru
  • 240 de grame de brânză Cheddar

Mod de preparare

Adăugați 1 lingură de unt într-un ceaun și încălziți la foc mediu.

Adăugați ceapa tocată și căliți până când aceasta devine moale și translucidă, aproximativ 2-3 minute.

Adăugați 60 de grame de unt și lăsați la foc mediu. Când s-a topit, se adaugă făina și se amestecă. Gătiti amestecul aproximativ 1 minut, amestecând des.

Turnați încet aproximativ o cană de supă de pui, amestecând în timp ce turnați. Continuați cu supa de pui rămasă, turnând încet și amestecând continuu în acest timp. Lăsați amestecul să fiarbă un minut sau două, amestecând des, asigurându-vă că nu rămân “cocoloașe” de făină.

Adăugați broccoli și morcovii și amestecați, apoi boiaua de ardei, pudra de usturoi, muștarul uscat, sare și piper și amestecați.

Fierbeți la foc mic aproximativ 10-15 minute sau până când se îngroașă, iar broccoli și morcovii sunt fragezi. Dacă supa devine prea groasă, puteți pune încă puțină supă de pui. Amestecați supa până când se obține textura dorită, folosind tipul de blender pe care îl preferați.

Adăugați brânză Cheddar rasă câte un pumn, amestecând pentru a se topi în supă după fiecare mână. Gustați supa și asezonați cu sare și piper, dacă este necesar.

Serviți fierbinte cu piper negru și brânză mărunțită deasupra, dar și cu crutoane, dacă doriți. Va fi… curcubeu pe cerul gurii!

Ce trebuie să mai știi despre supa cremă de broccoli cu brânză cheddar

Se poate găti această supă în slow cooker?

Este foarte ușor de preparat, însă trebuie să adăugați lactatele la final pentru a preveni coagularea acestora.

Se poate congela supa cremă de broccoli?

Da, dar la fel ca și la slow cooker, nu veți adăuga lactatele pentru că este știut faptul că acestea nu țin foarte bine la congelator. Cel mai indicat este să adăugați lactatele atunci când reîncălziți supa.

Cât timp rezistă supa de broccoli cu cheddar în frigider

Dacă nu o consumați pe toată și vă mai rămân câteva porții, o puteți depozita cu încredere în frigider, acolo unde o puteți păstra aproximativ 3 zile.