Un preparat simplu, care poate fi servit ca fel principal, sau ca garnitura langa o friptura de pui.

Fasole verde cu branza, la cuptor
Timp total 55 minute

Ingrediente

  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1/4 cana ceapa, cubulete
  • 1 ceasca de smantana
  • 400g conserva fasole verde, scursa
  • 2 cani branza Cheddar, tocata
  • 1/2 cana biscuiti sarati, cu unt, macinati
  • 1 lingura de unt, topita

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C.

2. Se topesc 2 linguri de unt intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga faina, se amesteca bine si se fierbe un minut. Se adauga sare, zahar, ceapa si smantana. Se adauga fasolea verde si se amesteca.

3. Se transfera amestecul intr-un vas termorezistent. Se raspandeste branza rasa deasupra. Intr-un castron mic, se amesteca biscuitii si untul ramas si se presara peste branza.

4. Se coace timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit sau pana cand branza se topeste.