Baza unui tort reușit pornește de la blat. Un blat pufos, crescut, pe care să îl însiropați și peste care să puneți crema preferată nu se compară cu nimic. Sigur că puteți cumpăra blatul deja făcut, dar ideal este să fie proaspăt făcut în casă.
Această rețetă de blat de cacao este una universal valabilă și cu care nu aveți cum să dați greș. Se potrivește la orice fel de tort și nu vă ia mai mult de 40 de minute cu totul, de la amestecul ingredientelor, cu tot cu coacere.
Dacă vreți să faceți un tort pe mai multe straturi, puteți dubla cantitățile.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 250 g zahăr
- 225 g făină
- 100 g cacao
- 1 linguriță praf de copt
- un praf de sare
- 3 ouă
- 250 ml lapte
- 100 ml ulei
- 2 lingurițe extract de vanilie
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 175 de grade.Într-un bol încăpător, amestecați făina, zahărul, cacaoa, praful de copt și un praf de sare. Adăugați ouăle, unul câte unul, amestecând cu un tel. Turnați laptele, uleiul și vanilia și amestecați cu mixerul, la viteză mare, 2-3 minute.
Turnați blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor pentru 30-35 de minute.
Lăsați să se răcească, după care puteți folosi blatul în orice combinație de tort vă place.
Poftă bună!