Pregătirea unui blat de tort pare simplă la prima vedere, și așa este, dar numai dacă folosești rețeta corectă!

Cum faci blat de tort simplu și pufos din 8 ouă

Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că rețeta îți permite să coci un aluat pufos, care se va transforma într-un blat moale și umed.

Există diferite dimensiuni de tăvi pentru pregătirea unui tort. Cel mai adesea folosim o rețetă cu 8 ouă și ingrediente simple precum extract de vanilie și făină. Blatul rezultat este suficient de mare și poate fi tăiat în 20-30 de porții.

Prepararea este simplă și necesită doar atenție și respectarea întocmai a pașilor indicați.

Rețeta de blat de tort pufos

Preparare 15 minute
Gătire 30 minute
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahăr granulat
  • 1 linguriță de esență de vanilie sau extract de vanilie
  • 8 linguri de apă rece
  • 8 linguri de făină de patiserie
  • 1 pliculeț (10 g) de praf de copt
  • un vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

Se sparg ouăle și se separă gălbenușurile de albușuri.

Puneți gălbenușurile într-un bol.

Adăugați zahărul peste gălbenușuri, apoi amestecați ingredientele cu ajutorul mixerului până când zahărul se dizolvă complet.

Se adaugă esența de vanilie sau extractul de vanilie, apoi se amestecă din nou ingredientele.

Adăugați apa și amestecați ingredientele cu mâna.

Adăugați făina și combinați ingredientele cu mâna.

Se adaugă praful de copt și se amestecă ingredientele cu mâna.

Puneți albușurile într-un alt bol, adăugați peste ele un vârf de cuțit de sare, apoi bateți-le cu mixerul până se întăresc.

Încorporați treptat albușul în amestecul de gălbenușuri și amestecați ingredientele ușor cu mâna, cu rotații lente de jos în sus, până când obțineți un aluat omogen.

Tapetați o tavă cu făină, apoi turnați aluatul înăuntru.

Scuturați bine forma pentru a elimina excesul de aer din aluat.

Puneți forma în cuptorul preîncălzit la 180°C și coaceți aluatul până când acesta devine auriu deasupra și mijlocul nu mai este lipicios (aproximativ 25-30 de minute).

Scoateți forma din cuptor și așteptați să se răcească blatul la temperatura camerei.

Folosiți blatul pentru a pregăti orice tort sau prăjitură doriți.

Sfaturi și trucuri pentru a face cel mai bun blat de tort

  • Această rețetă poate fi folosită pentru a prepara diverse prăjituri cu fructe sau torturi. Dacă folosiți rețeta pentru prăjituri cu fructe, folosiți o tavă dreptunghiulară. Pentru un tort, este de preferat să folosiți o formă rotundă.
  • Vanilia este cea mai folosită aromă pentru blaturile pufoase, dar pot fi preparate și cu o altă aromă, cum ar fi migdale, lămâie, mentă și așa mai departe. Puteți include printre ingrediente și nucă sau ciocolată.
  • Amestecarea prea agresivă sau pentru prea mult timp va scoate aerul din aluat, iar blatul va fi mai dens. Așadar, amestecați cu grijă pentru ca aluatul să fie aerat.
  • Pentru a face un blat pufos, trebuie să combinați ingredientele manual din punctul pe care l-am menționat mai sus, deoarece veți încorpora aer în compoziție atunci când amestecați ingredientele încet, cu mișcări de rotație de jos în sus. Iar aerul, după cum puteți ghici, face ca blatul să fie pufos și elastic! Evident, praful de copt și temperaturile sunt și ele importante, dar munca manuală este crucială!