Torturi

Tortul, cel mai cunoscut desert aniversar, poate fi făcut într-o mulțime de feluri, de combinații de gusturi și de arome.

Cu sau fără coacere, torturi diplomat, tort cu mousse, tort de ciocolată, tort cu fructe, torturi inspirate din bucătăriile internaționale – toate pot fi făcute cu sau fără vreo ocazie specială.

O mulțime de rețete de torturi deosebite și potrivite pentru orice ocazie sau gust așteaptă să fie încercate și gustate.

În sezonul cald, torturile cu creme răcoroase sunt vedeta, în timp ce în sezonul rece, torturile pe bază de ciocolată, caramel și măr sunt cele mai populare alegeri.

Vezi mai mult

Tort de clătite cu cremă de ciocolată și alune

Ce faci atunci când ai prea multe clătite și vrei să le transformi într-un alt desert? Prepari o cremă de ciocolată cu alune și faci un tort delicios, pe straturi, din clătite. Combinația de cremă de ciocolată cu alune este una foarte fină și potrivită pentru orice desert, iar alături de clătite sigur nu vă va dezamăgi. Pentru un plus de savoare, puteți adăuga felii de fructe între straturi, pentru a balansa gustul dulce cu unul acrișor.

Tort de biscuiți cu ganache de ciocolată - cel mai simplu tort

Un tort poate fi un desert provocator și intimidant pentru multe persoane, mai ales dacă sunteți începători într-ale bucătăriei. Cremele, blatul, glazura vă pot pune în dificultate dacă nu aveți experiență. Dar există și rețete de tort extrem de simple, pe care le puteți prepara chiar dacă nu ați mai făcut deserturi până acum. Un astfel de tort este și cel de biscuiți cu ganache de ciocolată. Nu necesită coacere, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și puteți face o surpriză dulce cuiva drag, de ziua lui și nu numai. 

Tort Sponge Cake - simplu și rapid

De multe ori, atunci când vrem să facem un tort, sărim peste pasul cu preparatul blatului și apelăm la blat din comerț, gata făcut. Dar blatul de tort făcut în casă rămâne cel mai gustos și nu ar trebui să fie o bătaie de cap, dimpotrivă.  Astăzi vă prezentăm o rețetă de blat foarte simplă, care în patiserie poartă numele de ”sponge cake” și asta datorită texturii. Blatul este pufos, aerat, exact ca un burete. Este un blat universal, care poate fi folosit ca bază pentru orice fel de tort. Umpleți cu crema sau cremele preferate, decorați și aveți un tort nemaipomenit. 

Cremă de cappuccino pentru prăjituri sau torturi

Crema de cappuccino este una foarte fină, delicioasă și potrivită pentru orice tort sau prăjitură cu foi. Seamănă la gust cu crema de cafea, doar că aroma este mai subtilă și, deci, crema este mai versatilă și poate fi folosită la mai multe deserturi sau chiar servită ca atare. 

Tort de ciocolată cu cremă de mascarpone

Tortul de ciocolată este un desert irezistibil pentru orice ocazie, fie că vorbim despre o aniversare, atunci când aveți musafiri sau despre masa de sărbătoare. Un tort de ciocolată cu cremă catifelată și fructe proaspete este desertul perfect pentru întreaga familie, de la cei mai mici până la cei mai mari.  Astăzi vă prezentăm o rețetă simplă, dar sofisticată, în același timp, festivă, de tort de ciocolată cu cremă de mascarpone. Pe cât de ușor se face, pe atât de arătos și delicios este. 

Tort de ciocolată - cea mai simplă rețetă

Nimeni nu poate rezista în fața unui tort de ciocolată apetisant și cremos. Și nu vorbim numai de torturile de ciocolată din cofetării, ci și despre cele făcute în casă. Chiar dacă pare un desert elaborat și care necesită multă îndemânare, nu este deloc așa. Sigur că există rețete și rețete, unele mai elaborate, altele foarte simple. O rețetă simplă de tort de ciocolată vă propunem și noi astăzi. Nu trebuie să fiți as în deserturi ca să obțineți un tort delicios. Cu puțină îndemânare, grijă și răbdare, vă poate ieși un tort delicios, din prima. Îl puteți pregăti pentru o aniversare, atunci când aveți musafiri sau pur și simplu, când aveți poftă de ceva dulce și bun.

Millefeuille (tort Napoleon)

Bucătăria franceză este una extrem de bogată și ofertantă în ceea ce privește deserturile. Cele mai fine și mai delicate dulciuri provin din patiseria franceză și nu e de mirare că unele rețete au fost incluse în patrimoniul Unesco.  Astăzi vă propunem un desert clasic francez: millefeuille sau tort Napoleon, așa cum mai este numit. Se face ușor, din foi de aluat foietaj și cremă de vanilie amestecată cu frișcă și o puteți prepara sub formă de tort sau porții individuale. 

Tort de mere - rețetă de casă

Merele sunt unele dintre fructele toamnei, sunt aromate și ieftine, se găsesc peste tot, așa că deserturile pe bază de mere sunt la mare căutare în perioada aceasta.  Astăzi vă propunem o rețetă de tort simplu, aromat și ușor de făcut, cu mere, blat de pandișpan și frișcă. Este o rețetă pe care mamele și bunicile noastre o preparau încă de acum mulți ani, un exemplu de tort clasic, de casă. 

Glazură de ciocolată pentru tort

Atunci când vine vorba despre deserturi, aspectul contează enorm și este primul care face o impresie. Cumperi o prăjitură sau un tort din care nu ai mai gustat dacă îți place cum arată și dacă îți plac ingredientele din care este făcut.  Torturile cu glazură de ciocolată rămân cele mai apetisante și cele mai apreciate. Indiferent ce fel de tort ai face, aproape toate felurile de tort pot fi îmbrăcate în glazură de ciocolată. Astăzi vă arătăm o modalitate simplă de a prepara glazura de ciocolată perfectă, lucioasă și apetisantă. 

Tort Pina Colada cu ananas și cremă de cocos

Nu ai nevoie de o ocazie specială pentru a prepara un tort delicios și apetisant, pentru întreaga familie. Desertul care nu lipsește de la nicio zi onomastică sau de naștere poate fi savurat în orice moment sau cu orice ocazie.  Tocmai de aceea, astăzi ne-am gândit să vă propunem o rețetă de tort pina colada, adică un tort cu ananas și cocos, ușor de făcut, răcoritor și delicios, care va fi pe placul întregii familii. Îl puteți asambla pe un singur strat, pe două sau trei, în funcție de dimensiunea tăvii în care coaceți blatul și de cât de înalt vă va ieși. 

Tort naked cu cremă mascarpone și fructe de pădure

Torturile ”naked” sau torturile dezbrăcate au devenit din ce în ce mai populare în ultima vreme. Au ajuns să fie comandate inclusiv la nunți și evenimente, în ciuda aspectului neterminat. Numele lor vine de la faptul că nu sunt îmbrăcate în cremă, ci lasă să se vadă straturile de blat și de umplutură. Puteți face un tort naked din orice combinație de blat cu cremă. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una ușoară, răcoroasă și ușor acrișoară, numai bună pentru sezonul cald. Combinația de cremă mascarpone cu fructe de pădure este delicioasă de fiecare dată. Ca să nu mai vorbim de alăturarea cremei albe cu fructele colorate puternic. Veți obține un tort delicios și foarte aspectos, pe care îl puteți pregăti pentru orice ocazie. 

Tort "zebră" cu glazură de ciocolată și cocos

Deserturile în mai multe culori sunt printre cele mai spectaculoase. Nimic nu se compară cu aspectul de la interior, atunci când tai un tort sau o prăjitură colorată.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă, dar de efect. Un tort zebră, adică în straturi subțiri de alb și negru, glazurat cu ciocolată și fulgi de cocos. Îl puteți pregăti pentru orice ocazie și sigur nu veți da greș cu el, indiferent ce musafiri pretențioși ați avea. 

Mud cake - cel mai bun tort de ciocolată

Nimic nu se compară cu un tort de ciocolată, delicios și cremos, indiferent de ocazie. Și asta pentru că nimeni nu poate rezista în fața unei felii de tort, mai ales când e cu 100% ciocolată. Mud cake este cel mai bun și, totodată, cel mai ușor de făcut. Este vorba doar despre un blat simplu și un ganache de ciocolată, cu care nu aveți cum să dați greș. 

Tort cu sirop de soc și iaurt

Florile de soc încă mai inundă cu parfumul lor piețele, câmpurile și curțile, așa că vă propunem să profităm de parfumul și savoarea lor, cu acest tort ce sirop de soc.  Dacă v-am arătat deja cum să faceți socată și sirop concentrat de soc, a venit momentul și pentru un desert în care să integrați aroma deosebită a socului. Acest tort este un desert nemaipomenit, răcoritor, aromat, iar dulceața socului și gustul acrișor al iaurtului se complimentează perfect.  Îl puteți face pentru o aniversare, atunci când aveți musafiri sau pur și simplu, fără nicio ocazie.

Ganache de ciocolată - crema perfectă pentru orice tort sau prăjitură

Atunci când te gândești la o prăjitură sau un tort de ciocolată, te gândești, automat, la crema fină care face desertul deosebit. Așa-zisul ganache de ciocolată, cremos, pe care îl regăsim în aproape orice desert pe bază de ciocolată.  Astăzi vă prezentăm cea mai simplă și, în același timp, cea mai bună cremă tip ganache de ciocolată. Este o rețetă universală, folosită și în patiserii și cofetării. Este potrivită pentru orice blat, fie el de prăjitură sau de tort și nu aveți cum să dați greș cu ea. Se face din două ingrediente, foarte repede și este imposibil să nu vă placă. Tot secretul constă în calitatea ingredientelor. Nu faceți rabat la calitate când vine vorba de ciocolată. Dacă alegeți o ciocolată menaj, veți avea o cremă banală, poate chiar fadă și lipsită de gust. Dacă alegeți o ciocolată de calitate, și crema va fi una de calitate superioară, fină, aromată, perfectă pentru un tort aniversar, o prăjitură cu cremă sau pur și simplu, de savurat ca atare. 

Blat de cacao - perfect pentru orice tort

Baza unui tort reușit pornește de la blat. Un blat pufos, crescut, pe care să îl însiropați și peste care să puneți crema preferată nu se compară cu nimic. Sigur că puteți cumpăra blatul deja făcut, dar ideal este să fie proaspăt făcut în casă.  Această rețetă de blat de cacao este una universal valabilă și cu care nu aveți cum să dați greș. Se potrivește la orice fel de tort și nu vă ia mai mult de 40 de minute cu totul, de la amestecul ingredientelor, cu tot cu coacere.  Dacă vreți să faceți un tort pe mai multe straturi, puteți dubla cantitățile. 

Tort de morcovi cu cremă de mascarpone

Dintre toate torturile, cel de morcovi are o dulceață și o aromă aparte, datorită gustului natural al morcovilor. Este un dulce sănătos și delicios, de care vă puteți bucura oricând, fără să fie nevoie de o ocazie specială. Astăzi vă propunem un tort dulce și simplu de făcut, cu două straturi de blat și cremă de brânză cu frișcă. Datorită faptului că morcovii sunt dulci în mod natural, puteți limita cantitatea de zahăr din rețetă, dacă doriți o variantă mai sănătoasă a acestui tort. 

Tort de ciocolată Kit Kat

Sigur ați văzut pe internet, măcar o dată, torturile acelea spectaculoase, îmbrăcate în batoane de ciocolată Kit Kat și cu bomboane coloare deasupra. Sunt un desert care îți ia ochii, iar copiii le adoră, pentru că arată senzațional. Un tort Kit Kat este foarte simplu de făcut și puteți folosi orice bază de tort, pe care să-l îmbrăcați în batoane de ciocolată. Poate fi un tort de ciocolată, sau la fel de bine poate fi un tort cu cremă albă, dar acoperit de batoane de ciocolată. Astăzi vă propunem o rețetă de tort de ciocolată cu cafea, foarte simplu de făcut și foarte gustos. Aroma intensă a cefelei și dulceața ciocolatei se combină perfect, iar detaliul final, batoanele Kit Kat, îl transformă într-un desert special.

Tort de căpșuni "răsturnat"

Căpșunile românești au început să apară pe piață, așa că e momentul pentru un desert delicios, dulce-acrișor, un tort răsturnat cu căpșuni, foarte simplu de făcut, dar foarte gustos.  Nu aveți nevoie de o zi de naștere sau un motiv anume pentru a prepara acest tort. Pur și simplu vă puteți bucura de el în orice zi, iar odată ce l-ați încercat, vă asigurăm că îl veți face din nou și din nou. Dulceața blatului și gustul acrișor al căpșunilor se îmbină perfect, iar rezultatul este delicios. Acest tort este unul foarte răcoritor și îl puteți savura cu frișcă, înghețată de vanilie sau simplu. 

Tort de ciocolată cu biscuiți

Ce poate fi mai bun decât un tort de ciocolată rapid, delicios, fără coacere și cu blat de biscuiți? Sună bine, nu-i așa? Și vă asigurăm că arată excelent și gustul este pe măsură! Dacă vreți să vă ”îndulciți” ziua sau să preparați un tort pentru o ocazie specială, acesta este alegerea perfectă! Un tort cu blat de biscuiți și ciocolată, fără coacere, atât de simplu de făcut încât și un copil poate reproduce rețeta.  Pentru acest tort veți avea nevoie de sirop de zahăr, pe care îl puteți lua ca atare, din comerț, sau îl puteți prepara voi. Se face foarte simplu, din apă, zahăr și lămâie și poate fi păstrat mai mult timp, pentru alte rețete. La un kg de zahăr puneți 600 ml apă și zeama de la un sfert de lămâie și lăsați să fiarbă până scade și devine auriu la culoare.  Când se răcește, siropul trebuie să aibă culoarea și consistența mierii, să nu fie caramelizat sau ars. Dacă folosiți sirop din comerț, în găsiți în supermarketuri cu denumirea de ”golden syrup”. 

Cum să faci glazură tip oglindă pentru tort

Cel mai spectaculos desert în ultima vreme este tortul cu glazură de tip oglindă. Îl știți cu siguranță, rețelele de socializare sunt pline de poze și filmulețe care mai de care mai spectaculoase cu acest tort. Combinații inedite de culori și modele, care fac din orice tort banal, unul unic și deosebit. La deserturi, mai mult decât la orice, aspectul contează enorm. Iar torturile cu glazură oglindă sunt, din punctul nostru de vedere, cele mai spectaculoase. Puteți folosi această glazură peste absolut orice tip de tort și de blat și vă asigurăm că rezultatul îi va da pe spate pe prieteni.  Aveți nevoie doar de câte ingrediente și câteva nuanțe de colorant alimentar. Dar vă puteți descurca foarte bine și cu o singură culoare, din care să faceți o glazură în degrade. De exemplu, dacă aveți doar colorant roșu, veți împărți glazura în patru vase și veți pune o picătură, două, trei de colorant. Obțineți astfel trei nuanțe de roșu și una de alb.  Vă puteți juca cu culorile cum doriți, imaginația este limita. Noi vă învățăm cum să faceți baza, adică glazura, iar mai departe puteți improviza. 

Tort Oreo - cea mai simplă rețetă

Indiferent că ești copil sau adult, cu greu poți rezista unui pachet de biscuiți Oreo. Imaginați-vă cum ar fi să aveți în față o porție de tort Oreo, făcut în casă? Un tort delicios, simplu de făcut, care nu necesită ingrediente sofisticate sau tehnici elaborate în bucătărie. Tortul Oreo este potrivit atât pentru aniversare, cât și pentru o ocazie banală, cum ar fi o duminică în care aveți poftă de ceva dulce. Iar dacă știți pe cineva care e fan Oreo, acest tort este cadoul aniversar perfect!

Tort cu mousse de ciocolată în trei culori

Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi, atât ca aspect, cât și ca gust, este tortul de ciocolată în trei culori. Trei straturi de mousse cremos, în degrade, cu care impresionezi și cei mai pretențioși musafiri.  Tortul cu mousse de ciocolată în trei culori nu este greu de făcut, în ciuda faptului că pare sofisticat. Este un desert fin și cremos, iar secretul pentru un rezultat impresionant îl reprezintă ingredientele de calitate. Nu folosiți ciocolată menaj, optați pentru ciocolată de calitate. Se va simți la rezultatul final.

Cum să faci blat de tort - cea mai simplă modalitate

Blatul este baza multor torturi și prăjituri și de calitatea lui depinde reușita. Un blat făcut corect este cheia pentru o prăjitură sau un tort reușit și, pe măsură ce îl faceți de mai multe ori, îl veți perfecționa. Astăzi vă propunem o rețetă de blat simplu, pufos, aerat, potrivit pentru aproape orice fel de prăjitură sau tort. Numai în cazul în care rețeta pe care urmează să o faceți presupune alte ingrediente în plus, cum ar fi nuci, migdale etc, acest blat nu se potrivește. Dar, pentru toate celelalte deserturi la care aveți nevoie de un simplu blat, acesta este perfect. Îl puteți face și pe ”negru”, înlocuind 3 linguri de făină cu 3 de cacao.

Tort de clătite cu cremă de mascarpone și zmeură

Dacă vă plac clătitele, atunci trebuie neapărat să încercați acest tort! Se face ușor, dar rezultatul este spectaculos. Un tort de clătite africane, în straturi de alb și negru, care arată demențial în secțiune.

Tort de biscuiți cu ciocolată și alune (fără coacere)

Dacă aveți poftă de ceva bun și ușor de făcut, acest tort de biscuiți cu ciocolată este ideal. Se face repede, la rece, nu are nevoie de cuptor și este un desert simplu, dar foarte gustos. Tortul de biscuiți cu ciocolată va fi pe gustul copiilor, dar și pe placul celor mari și vă puteți juca cu ingredientele, astfel încât să adaptați rețeta la propriile gusturi. De exemplu, puteți folosi biscuiți integrali sau biscuiți digestivi, iar la ciocolată puteți opta pentru ciocolată amăruie, dacă nu vreți ca tortul să fie așa dulce. Rețeta este foarte simplă și nu aveți cu ce să dați greș. 

Tort de ciocolata

Este cel mai usor de preparat tort de ciocolata din lume si nu vei murdari mai mult de un bol ca sa-l faci.

Tort italienesc cu crema de branza

Un tort cremos pentru evenimente speciale.

Tort cu mousse de ciocolata

Blat pufos cu mousse de ciocolata, caramel sarat si bezea, pentru a-ti indulci serile.

Galette des rois (Tortul regilor) cu rom si stafide

Galette des rois este o prajitura specifica sarbatoririi Epifaniei de catre catolici. Prajitura este taiata in atatea felii cate persoane sunt la masa, iar persoana care gaseste amuleta din interiorul prajiturii este incoronata regele/regina zilei.

Tort Angel cu cocos si lime

Nu degeaba se numeste tort Angel - aromele lui te fac sa te simti in Rai.

Tort cu ciocolata si cocos

Cu numai 6 ingrediente si o ora din timpul tau, poti prepara un tort delicios pentru cei dragi.

Black forest gateau

Trei straturi de blat pufos de ciocolata, cu crema de vanilie, cirese si ciocolata. Cum ai putea sa refuzi un astfel de deliciu?

Tort cu mere si caramel

Combinatia dintre mere si caramel merge de minune cu un blat pufos, pentru un tort racoros.

Tort Cu Fistic Si Cafea

Un tort delicios si simplu de facut, cu care sa-ti bucuri familia in weekend.

Tort De Morcovi Cu Glazura De Crema De Branza

Un desert delicios, care incheie perfect o masa in familie.

Tort Mousse De Ciocolata

O reteta speciala de tort de ciocolata, realizat cu blat usor de ciocolata si mousse fin. Este acoperit cu caramel sarat, sos de ciocolata, bezele și caramele.

Tort Cu Pere Si Migdale, Cu Topping De Migdale Crocante

Aceasta reteta delicioasa cu pere si migdale este un desert perfect pentru o petrecere de iarna.

Tort Caramel Cu Alune

Alunele prajite si glazura de caramel aurie fac din acest tort un desert decadent.

Tort Negresa

Cele doua straturi, una fina si bogata si celalalt crocant, fac din acest tort un desert incredibil.

Tort Cu Nuci Si Ciocolata

Daca nu vrei sa te complici foarte tare cu desertul, aceasta reteta este fix ce iti trebuie.

Tort Simnel De Ciocolata

Tortul Simnel este o reteta facuta deseori, de catolici, de Paste, asa ca daca nu stiai ce desert sa faci, il poti incerca pe acesta.

Tort De Ciocolata Si Cocos

O data ce gusti din aceasta reteta de tort de ciocolata, nu te vei mai opri din mancat!

Tort Cu Crema De Vanilie Si Agrise

Aceasta reteta clasica de tort este potrivita pentru vara, datorita combinatiei dintre dulce si acrisor.

Tort Passion

Ananasul, nuca de cocos si vanilia ofera arome tropicale de vis acestui tort!

Tort Cu Mousse De Ciocolata

Acest mousse bogat de ciocolata este invelit intr-un blat de biscuiti. Reteta este ideala pentru petreceri sau ocazii speciale.

Tort Negresa

Planuiesti o cina romantica? Termina seara cu acest tort delicios!

Tort De Morcov

Acest tort de morcov este usor condimentat cu stafide cufundate in Cherry. O reteta populara pe care oricine o poate prepara.

Tort din clătite, cu ciocolată și alune

Acest tort se prepara prin suprapunerea clatitelor gata facute, avand intre ele o crema de ciocolata si alune de padure, apoi se coace inainte de servire.

Tort Cu Amaretto Si Migdale

Cand vei gusta acest tort, vei fi convins ca ai intrat in Paradisul dulciurilor.