Atunci când ai poftă de ceva dulce, rapid, dar mai ales de post, o porție de bomboane (sau bombe, cum mai sunt numite) suedeze, tăvălite prin nucă de cocos, te poate scoate din impas. Se fac ușor, sunt potrivite pentru orice ocazie și puteți înlocui sau adăuga și alte ingrediente care vă plac.
De exemplu, puteți înlocui fulgii de ovăz cu biscuiți pisați. Puteți renunța la zahăr și adăuga miere sau îndulcitori naturali, dacă vreți să le transformați într-un desert foarte potrivit și pentru copii.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 200 g fulgi de ovăz
- 100 g zahăr brun
- 2 lingurițe cacao
- un praf de sare
- 130 ml unt de cocos
- 2 lingurițe cafea (espresso)
- fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare
Puneți ingredientele uscate într-un robot de bucătărie și mixați până când s-au mărunțit și omogenizat.Puneți totul într-un bol încăpător și turnați untul de cocos topit peste și cele 2 lingurițe de cafea. Amestecați bine totul cu o spatulă, apoi cu mâna, pentru a omogeniza cât mai bine și a vedea consistența.
Este bine să turnați uleiul de cocos treptat, pentru a vă asigura că nu iese prea moale compoziția. În acest caz, va trebui să o mai îngroșați cu fulgi de ovăz sau cu câțiva biscuiți mărunțiți.
Mădelați bomboanele cu mâna și tăvăliți-le prin nucă de cocos. Lăsați bomboanele cel puțin două ore înainte de a le servi, pentru ca aromele să se combine și fulgii de ovăz să se înmoaie.
Poftă bună!