Bucătăriile internaționale sunt foarte bogate în preparate gustoase și sățioase, care au fost împrumutate și în gospodăriile de la noi. Borșul rusesc, care poate fi de vițel sau de legume, este o ciorbă extrem de gustoasă și de simplu de făcut, pe care trebuie să o încercați. 

Gustul acrișor, ușor iute, se potrivește perfect, mai ales în sezonul rece, pentru a ține la distanță răcelile. Astăzi vă propunem o rețetă de borș rusesc de legume, care nu este altceva decât o ciorbă clasică de legume, pe care o veți acri cu borș făcut în casă sau cumpărat.

Borș rusesc de legume
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 pumn de mazăre
  • 1 pumn fasole verde
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 2 roșii
  • câteva linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • leuștean
  • borș
  • 1 ardei iute

Mod de preparare

Spălați și curățați legumele și tăiați-le cubulețe. Puneți o oală cu puțin ulei pe foc și adăugați morcovul, păstârnacul, pătrunjelul, ceapa și ardeiul. După ce s-au călit puțin, puneți și mazărea, fasolea verde, cartofii și dovlecelul și turnați apă fierbinte peste legume. Toate legumele, în afară de roșii, se pun de la început și se lasă să fiarbă.

Asezonați cu sare și piper și fierbeți ciorba la foc mic. Opăriți roșiile, decojiți-le și tăiați-le cubulețe. Dați borșul într-un clocot, separat de ciorbă, chiar dacă folosiți borș de casă sau cumpărat. În acest fel, veți împiedicat ciorba să se tulbure.

Când legumele sunt fierte, adăugați borșul și roșiile. Amestecați și lăsați să mai dea totul în câteva clocote. Opriți focul și adăugați ardei iute tocat mărunt și leuștean.

Serviți borșul ca atare sau cu o lingură de smântână.

Poftă bună!