Sosul rusesc este un dressing foarte popular, care se folosește în general pentru sandwich-ul Reuben, dar nu numai. Se potrivește perfect și alături de o carne de vită sau pui, sau în orice combinație vă place. Este un sos delicios, ușor iute, cremos și cu multe ingrediente, astfel că atunci când îl gustați, vă face să vă întrebați ce conține. 

Sos rusesc pentru friptură
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 225 g maioneză
  • 100 g ceapă roșie
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 lingurițe hrean
  • 2 linguri ardei copt tocat
  • 1 linguriță boia iute
  • 1 linguriță boia dulce
  • 100 ml ketchup
  • 70 g castraveți murați
  • 1 lingură sos Worchestershire
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Tocați mărunt ceapa, ceapa verde și castraveții murați, la fel și ardeiul copt. Scurgeți de zeamă castraveții și ardeiul. Dați pe răzătoare hreanul.

Puneți într-un bol toate ingredientele și amestecați. Adăugați sare și piper după gust. S-ar putea să nu fie nevoie de sare, în funcție de cât de sărați sunt castraveții murați și ardeiul copt.

După ce ați amestecat totul, dați la frigider sosul pentru două ore. Ingredientele au nevoie de timp pentru a se combina perfect.

Poftă bună!