Timp total 35 minute
Ingrediente
- 70g afine uscate
- 1 ou
- 185ml de ulei de masline
- 250ml lapte batut
- 75g fistic, tocat
- 100g zahar brun
- 300g faina
- 1 1/2 lingurita de ghimbir
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita de nucsoara
- 1 lingurita de zahar brun
Mod de preparare
1. Se incinge cuptorul la 200C. Se tapeteaza o tava de briose cu hartie de copt.2. Se oun afinele intr-un castron si se acopera cu apa clocotita. Se lasa la macerat timp de 5-10 minute, apoi se scurg. Se pun deoparte.
3. Intr-un bol, se amesteca oul, uleiul si laptele batut. Se adauga fistic, zahar si afinele scurse. Se adauga faina si condimentele si se amesteca pana cand sunt combinate. Se imparte in mod egal intre formele de briose. Se amesteca impreuna fisticul ramas cu zahar si se presara peste briose.
4. Se coc in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand un bat introdus in centru iese curat. Se lasa timp de 5 minute, apoi se scot din tava si se lasa sa se raceasca. Se servesc calde sau reci.