Briose sanatoase care pot fi servite alaturi de supe si fripturi.

Briose Cu Mere, Cheddar Si Quinoa
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 1 cana faina de quinoa
  • 1 cana faina
  • 4 lingurite praf de copt
  • 1 cana zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 oua
  • 1 cana lapte batut
  • 1 cana mar fara coaja, ras
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ceapa verde, maruntita
  • 1 cana branza Cheddar, rasa

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se pune hartie de copt in 12 forme de briose.

2. Se amesteca faina de quinoa, faina de grau, praf de copt, zahar si sare intr-un castron mare. Se amesteca ouale, lapte batut, merele, uleiui si ceapa verde, intr-un bol mediu. Se adauga peste amestecul de faina. Se adauga jumatate din branza si se amesteca pana cand ingredientele uscate sunt umezi. Cu o lingura, se pune aluatul in formele de briose. Se presara restul de branza pe partea de sus.

3. Se coc briosele pana devin aurii, intre 20 si 25 de minute. Se lasa sa se raceasca timp de 10 minute inainte de servire.