Daca credeai ca tortul de morcov suna putin ciudat, de ce sa nu iti uimesti prietenii cu aceste briose de dovlecel. Te sfatuim sa le incerci macar o data.
Timp total 50 minute
Ingrediente
- 250g de dovlecel, ras
- 100g stafide
- 4 linguri de suc de portocale
- 2 lingurite de miere
- 3 oua
- 175ml ulei
- 200g zahar
- 225g faina
- 1/2 lingura de praf de copt
- 1/2 linguri de bicarbonat de sodiu
- 60g migdale, prajite si tocate
- 2 lime - coaja rasa
- Pentru glazura:
- 300g crema de branza
- 50g zahar pudra
- 2 lime - sucul
- Amandoua, toastata si tocata marunt, si zestul de var incoltit, decorat
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de briose cu putin unt.2. Se rad dovleceii si se storc pentru a scurge excesul de lichid. Se lasa sa se usuce pe un prosop de bucatarie.
3. Se pun stafidele intr-o cratita cu sucul de portocale si miere. Se da in fiert si se lasa pe foc timp de 4 minute pana cand lichidul este absorbit.
4. Se pun ouale, uleiul de floarea-soarelui si zaharul intr-un castron mare si se amesteca cu un mixer timp de aproximativ 3 minute, pana cand are o textura cremoasa. Se adauga faina, praf de copt si bicarbonat de sodiu. Se incorporeaza migdalele, dovleceii rasi, stafidele si coaja rasa de la 2 lime.
5. Se pune compozitia in formele de briosa si se lasa la cuptor timp de 25-30 minute pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
6. Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scot si se lasa sa se raceasca complet. Se bate jumatate din crema de branza cu zahar pudra si sucul de la 2 lime pana cand este cremoasa, adaugand zahar dupa gust, daca este necesar.
7. Se imprastie glazura peste briose sau tort. Se presara cu migdale prajite si tocate marunt, si coaja de lime.