Niste briose speciale ce pot fi servite pe post de aperitive.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- 2 cani de faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri de zahar pudra
- 1/2 cana morcov ras fin
- 1/2 cana de dovlecei rasi fin, stoarsi intre palme pentru a indeparta excesul de lichid
- 1/2 cana branza rasa
- 2 linguri de marar, tocat
- 3/4 cana lapte
- 1/2 cana ulei de masline
- 2 oua
- 2 lingurite fulgi de sare de mare
Mod de preparare
1. Se incinge cuptorul la 200C. Se unge o tava de briose.2. Se cern faina si praful de copt intr-un castron mare. Se adauga zahar, morcov, dovlecei, branza si marar. Se bate laptele cu ulei si oua intr-un vas. Se adauga la ingredientele uscate. Se amesteca.
3. Se imparte amestecul in mod egal in formele de briose. Se presara cu sare de mare. Se dau la cuptor timp de 12-15 minute sau pana cand un bat introdus in centrul unei briose iese curat. Se servesc calda sau la temperatura camerei.