Un desert usor, inspirat din Orientul Mijlociu, cu miere si fistic crocant.

Briose cu miere si fistic
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 75g unt
  • 2 oua
  • 40g zahar
  • 3 linguri de miere
  • 75g faina
  • 40g fistic, tocat
  • 1 portocala - coaja rasa fin
  • frisca

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se unge cu putin unt o tava de briose. Se topeste untul si se lasa sa se raceasca.

2. Folosind un mixer, se bat ouale, zaharul si mierea timp de 6-7 minute pana cand amestecul este foarte gros.

3. Treptat, se adauga faina in amestecul de oua si se incorporeaza. Se adauga fisticul, coaja de portocala si untul topit si racit.

4. Se pune compozitia in tava de briose si se coace timp de 8-10 minute. Se scot si se lasa sa se raceasca. Se servesc cu frisca, decorate cu fistic si cu putina miere.