Checul aperitiv este o idee nemaipomenită de preparat atunci când aveți musafiri, pe post de mic dejun sau gustare sau chiar de luat la pachet la serviciu sau la școală. Varianta de chec sărat se poate face cu orice ingrediente: șuncă, măsline, cașcaval, dar astăzi vă prezentăm o rețetă simplă și delicioasă de chec cu dovlecei.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 2 dovlecei medii
- 200 g făină
- 1 plic praf de copt
- 3 ouă
- 150 g cașcaval
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- sare
- piper
- verdeață (mărar sau pătrunjel)
Mod de preparare
Curățați dovleceii și dați-i pe răzătoare. Presărați sare peste ei și lăsați-i așa câteva minute, să își lase apă. Scurgeți bine toată apa, cu ajutorul unei site sau unui tifon/ prosop curat.Amestecați făina cu praful de copt și un praf de sare. Separat, bateți ouăle cu uleiul și cu laptele. Adăugați ingredientele uscate, după care încorporați dovlecelul scurs de apă și cașcavalul dat pe răzătoare.
La final, adăugați verdeață tocată și sare și piper după gust. Ungeți o formă pentru chec cu unt sau tapetați-o cu hârtie de copt. Turnați compoziția în formă și dați la cuptor pentru 45-50 de minute, la 180 de grade, sau până când trece testul cu scobitoarea.
Serviți după ce s-a răcit puțin. Poftă bună!