Nutella merge perfect langa orice desert! Iar reteta de mai jos este gata in numai 45 de minute!
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 1 1/2 cani faina
- 1/2 cana zahar
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/4 lingurita nucsoara
- 2 lingurite praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 3/4 cana lapte
- 1/4 cana ulei vegetal
- 1 ou
- 1 lingurita extract de vanilie
- 8 lingurite Nutella
- Pentru zahar cu scortisoara:
- 1/4 cana zahar
- 2 lingurite de scortisoara
- 3 linguri de unt
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se tapeteaza o tava de briose cu hartie de copt. Se pune deoparte.2. Intr-un castron mare, se combina faina, zahar, scortisoara, nucsoara, praf de copt si sare.
3. Se amesteca impreuna lapte, ulei vegetal, ou si vanilie. Se toarna amestecul peste ingredientele uscate si se amesteca cu ajutorul unei spatule de cauciuc.
4. Se pune aluatul uniform intr-o tava de briose, pana la jumatatea formei. Se pune 1 lingurita de Nutella in centrul fiecarei forme. Se acopera cu restul de aluat pana se acopera complet umplutura.
5. Se pune in cuptor si se coace timp de 13-15 minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
6. Pentru a face zaharul cu scortisoara, se combina scortisoara si zahar.
Cand briosele sunt gata, se racesc timp de 10 minute si se inmoaie in untul topit si apoi in amestecul de scortisoara cu zahar.
7. Se lasa sa se raceasca complet.