O prajitura irezistibila, cu banane si nuci. Unde mai pui ca e plina de ciocolata delicioasa!
Timp total 50 minute
Ingrediente
- 1 cana faina
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 cana unt
- 1/3 cana zahar brun
- 1 ou
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1/3 cana lapte batut
- 3 banane coapte, piure
- 1/4 cana Nutella
- 1/4 cana nuci pecan, prajite
Mod de preparare
1. Se incinge cuptorul la 170C. Se pulverizeaza spray de gatit intr-o tava.2. Intr-un castron mare, se combina faina, scortisoara, praf de copt, bicarbonat de sodiu si sare. Intr-un bol separat, se bate untul si zaharul pana cand compozitia este palida si cremoasa, aproximativ 2-3 minute. Se adauga oua si vanilie si se amesteca pana cand sunt bine omogenizate.
3. Se adauga lapte batut si ingredientele uscate alternativ, si se amesteca bine. Se adauga piureul de banane si se amesteca pana se incorporeaza.
4. Se toarna aluatul in tava. Se acopera cu Nutella. Se presara cu nuci pecan, cu ajutorul degetelor pentru a apasa usor nucilr in aluat.
5. Se baga la cuptor si se coace timp de 30-35 minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se lasa sa se raceasca putin inainte de taiere.