O reteta sanatoasa si usoara pentru o cina rapida.

Broccoli Cu Branza La Cuptor
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 300g macaroane
  • 200g broccoli
  • 50ml ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 50g faina
  • 550ml lapte
  • 100g spanac
  • 60g branza cheddar
  • 60g branza gruyere cheese
  • 40g pesmet

Mod de preparare

1. Se pune o oala de apa cu sare la fiert. Se adauga macaroanele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Pentru ultimele 2 minute se adauga broccoli, apoi se scurg si se trec printr-un jet de apa rece. Se lasa deoparte.

2. Intre timp se pune un wok la foc mediu si se incalzeste uleiul de masline. Se adauga ceapa și se prajeste usor timp de 10 minute sau pana se inmoaie. Apoi se adauga faina, si se lasa la foc mic timp de 2-3 minute, amestecand constant.

3. Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Se micsoreaza focul, apoi se adauga incet laptele in tigaie, amestecand tot timpul cu un tel pentru a nu face cocoloase. Se lasa pe foc pana cand se ingroasa. Se adauga spanacul si jumatate din branza rasa. Se amesteca pana cand se inmoaie spanacul si se topeste branza.

4. Se adauga pastele si broccoli, se asezoneaza dupa gust, apoi se toarna intr-un vas termorezistent. Se amesteca restul de branza cu pesmet, apoi se pune peste compozitia cu macaroane. Se da la cuptor timp de 20-25 de minute, pana cad partea de sus este aurie. Cand este gata, se scoate si se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se serveste.