O reteta simpla, pe care o poti adapta in functie de preferintele tale in materie de legume.

Pui Cu Broccoli La Cuptor
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 170g fidea cu ou
  • 3 linguri de unt
  • 1 ceapa, tocata
  • 1/4 cana faina
  • 1 1/2 cani supa de pui
  • 3/4 cana lapte
  • sare si piper dupa gust
  • 5 cani piept de pui, fiert si taiat bucatele
  • 280g broccoli, tocat
  • 1 cana branza Cheddar
  • 1 cana de cascaval ras

Mod de preparare

1. Se pune o oala de apa cu sare la fiert. Se adauga fideaua si se fierbe timp de 6-8 minute sau pana este al dente; se scurge. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se unge un vas termorezistent.

2. Se topeste untul intr-o cratita mare, la foc mediu. Se gateste ceapa pana cand se inmoaie, aproximativ 3 minute. Se adauga faina. Treptat, se adauga supa de pui, apoi laptele si se fierbe, amestecand, pana cand sosul incepe sa se ingroase. Se condimenteaza cu sare si piper.

3. Se pune fideaua fiarta in vas. Se aranjeaza carnea de pui gatita intr-un strat uniform peste fidea. Se pune broccoli peste pui. Se toarna sosul uniform peste broccoli. Se combina branzeturile si se presara jumatate din cantitate in vas.

4. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute, sau pana cand se topeste branza. Se scoate din cuptor, si se presara si restul de branza. Se mai lasa timp de 5 minute, pana cand se topeste branza.