Această rețetă de broccoli gratinat cu parmezan este foarte gustoasă și se potrivește de minune și ca fel de sine stătător, dar și ca garnitură.

Broccoli gratinat cu parmezan

Broccoli-ul este o legumă excelentă și foarte sănătoasă și poate fi extrem de gustoasă, dacă știm cum să o punem în valoare. Asemănător cu conopida ca și textură și gust, broccoli-ul devine foarte gustos în combinație cu cașcaval și sosuri, mai ales atunci cânt este gătit la cuptor.

Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 750 g broccoli
  • 500 ml lapte
  • 50 g făină
  • 50 g unt
  • 1 linguriță boia
  • 200 g cașcaval
  • 100 g parmezan
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Tăiați broccoli-ul cubulețe și spălați-l cu apă rece. Puneți la fiert o oală cu apă și puțină sare. Când dă în clocot, puneți buchețelele de broccoli și lăsați să fiarbă pentru 4-5 minute.

Între timp, într-o altă cratiță, puneți untul la topit, adăugați făina și amestecați. Când începe să se îngroașe, adăugați laptele și amestecați foarte bine. Fierbeți câteva minute, până când sosul se îngroașă.

Adăugați boiaua, sare, piper și cașcavalul și amestecați până când acesta se topește. Dacă vi se pare că sosul este prea gros, mai puteți adăuga lapte rece.

Scurgeți broccoli-ul de apă și puneți-l într-o tavă pentru cuptor. Adăugați sosul peste și dați la cuptor pentru 20 de minute. Acum este momentul să adăugați parmezanul ras și mai lăsați la cuptor încă 10 minute, sau până când s-a rumenit deasupra.

Poftă bună!