Retete cu Cascaval

Ciuperci la cuptor cu cașcaval, usturoi și pătrunjel

Ciuperci la cuptor cu cașcaval, usturoi și pătrunjel - o gustare delicioasă, rapidă și ușor de preparat. Rețeta de ciuperci la cuptor umplute cu cașcaval gata în doar 15 minute.

Mâncare de spanac la cuptor, cu brănză și cașcaval

Mâncarea de spanac la cuptor este deliciul tuturor iubitorilor de spanac! Spanac, cașcaval și o notă de nucșoară, este garnitura perfect sănătoasă pentru aproape orice masă.

Sos Mornay (sos de cașcaval)

Sosul Mornay este un sos foarte cremos, delicios și popular în bucătăria internațională. În mod original, se prepară având ca bază sosul Bechamel, la care se adaugă cașcaval sau brânză Gruyere. Puteți folosi și alt tip de cașcaval sau un amestec de brânzeturi date pe răzătoare, rezultatul va fi oricum delicios. Sosul Mornay se poate servi cu legume, paste, cu pește, fripturi sau ouă. 

Porc Florentine - ruladă de porc în aluat foietaj

Mușchiul de porc este o carne foarte ofertantă, din punct de vedere al felurilor în care o puteți găti. De la o banală friptură la grătar, șnițel, friptură cu diverse sosuri și până la preparate mai complexe cum ar fi o ruladă. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una delicioasă de ruladă cu mușchi de porc, spanac și brânză, rumenită la cuptor. Seamănă cu rețeta de vită Wellington, doar că este preparată cu carne de porc și nu este la fel de pretențioasă. 

Plăcintă englezească cu pește

Plăcinta englezească cu pește este o idee delicioasă de a introduce mai mult pește în alimentație. Spre deosebire de plăcintele pe care le știm noi, plăcinta englezească se face cu piure, nu cu aluat sau foaie de plăcintă. 

Chec aperitiv cu dovlecei

Checul aperitiv este o idee nemaipomenită de preparat atunci când aveți musafiri, pe post de mic dejun sau gustare sau chiar de luat la pachet la serviciu sau la școală. Varianta de chec sărat se poate face cu orice ingrediente: șuncă, măsline, cașcaval, dar astăzi vă prezentăm o rețetă simplă și delicioasă de chec cu dovlecei. 

Șnițel de porc gratinat la cuptor

Carnea de porc poate fi gătită într-o mulțime de feluri, care mai de care mai delicioase. Iar rețeta pe care v-o propunem astăzi merită încercată, pentru că este delicioasă și se face foarte ușor.  Este o rețetă de inspirație alsaciană, care chiar așa se mai numește: șnițel alsacian. Este vorba despre o bucată de carne de porc, cu crustă de brânzeturi, rumenită la cuptor, delicioasă și potrivită pentru orice ocazie.

Supă mexicană de pui

Supa de pui este un remediu internațional pentru răceală, în orice bucătărie a lumii ne-am duce. E drept că diferă modul de preparare, ingredientele și aroma, de la o bucătărie internațională la alta.  Astăzi vă propunem o altfel de supă de pui, în stil mexican, delicioasă și aromată. Gustul și modul de preparare diferă de supa cu care noi suntem obișnuiți, dar dacă vă plac preparatele exotice, merită să o încercați. Este o supă care se servește cu avocado și tortilla, simplă dar sofisticată în același timp. 

Chec aperitiv cu măsline și ardei

Chec aperitiv cu măsline și ardei, pe care îl puteți prepara atunci când aveți musafiri, pentru că arată excelent pe un platou cu aperitive. Ingrediente: ouă, cașcaval, ardei gras, măsline.

Franzelă umplută cu spanac și cașcaval

Ce faci când ai o pâine care dă semne să se învechească, dar nu vrei sa o arunci? O transformi în cea mai delicioasă gustare, și o umpli cu cașcaval și spanac. Ideea de franzelă umplută cu brânzeturi nu este nouă, dar au apărut o mulțime de variațiuni și opțiuni pentru toate gusturile. Astăzi vă propunem să încercați o rețetă de franzelă umplută cu spanac și cașcaval, delicioasă și sățioasă. Se face ușor și este perfectă pentru o gustare de care să se bucure întreaga familie. 

Chifteluțe din quinoa

Chiftelele de legume sunt întotdeauna o alegere delicioasă dacă vreți o alternativă la chiftelele clasice, din carne. Se pot face din orice legume și le puteți combina, pentru un gust aparte. În plus, chiftelele de legume poti fi pregătite și în perioada postului. Astăzi vă propunem o rețetă de chiftele din quinoa, delicioase, sănătoase și sățioase. Dacă vreți să le preparați în varianta de post, puteți renunța la ou și cașcaval din compoziție. De asemenea, dacă vreți o variantă mai dietetică, le puteți găti la cuptor în loc să le prăjiți în ulei. 

Involtini de pui - rulouri de pui cu prosciutto și busuioc

Pieptul de pui este o carne foarte versatilă și ofertantă. Iar atunci când v-ați plictisit de fripturi, grătar, șnițele etc, puteți încerca să umpleți pieptul de pui sau să îl faceți ruladă. Există atât de multe modalități de a mânca de fiecare dată un preparat diferit, încât nu ai cum să te plictisești de ele. Astăzi vă propunem o rețetă de involtini de pui sau, altfel spus, rulouri de pui cu prosciutto și busuioc, rumenite în tigaie și coapte în sos de roșii. Se fac ușor și sunt excelente alături de o porție de orez sau piure. 

Sticks-uri de mămăligă cu cașcaval (mămăligă prăjită)

Cine ar fi crezut că banala mămăligă poate fi transformată într-o gustare apetisantă și delicioasă? Dacă v-a rămas mămăligă rece și nu știți ce să faceți cu ea, o puteți transforma în aceste sticks-uri crocante și delicioase. O puteți face și de la zero, dacă nu aveți mămăligă rece. Sticks-urile de mămăligă pot fi pregătite și pe grătar, dar în acest caz va trebui să le tăiați mai mari. Veți obține astfel o gustare foarte simplă, care se potrivește pentru orice ocazie. 

Chifteluțe de legume

Chiftelele sunt un preparat culinar extrem de versatil și sățios. Le puteți prepara din orice, începând cu carne tocată și până la pește, legume sau combinații de legume. Toate sunt delicioase și se potrivesc pentru orice masă și orice ocazie.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă: chifteluțe din carotfi și dovlecei, pe care le puteți prepara și în varianta de post. Trebuie doar să renunțați la ouă și la cașcavalul din rețetă, în rest urmați aceiași pași.

Șuberek cu brânză, ca în Dobrogea

Dacă ați mers în zona Dobrogei și nu ați mâncat măcar o dată șuberek, ați mers degeaba. Cea mai bună plăcintă cu brânză, așa cum numai dobrogenii știu să o facă, este delicioasă și foarte ușor de făcut.  Șuberekul se regăsește și în bucătăria turcească, de acolo venind inspirația pentru rețeta dobrogeană. Copt sau prăjit, cu brânză sau cu carne - șuberek este o plăcintă delicioasă în orice variantă și pentru orice ocazie.

Crochete de cartofi cu cașcaval

Atunci când aveți poftă de o gustare rapidă sau de un aperitiv de efect, aceste crochete cu cașcaval vă scot din încurcătură. Se fac ușor, sunt delicioase și le puteți prepara pentru orice ocazie. Le puteți servi și simple, sau alături de un pahar de bere, pe post de gustare, în timp ce vizionați un film. În plus, crochetele de cartofi cu cașcaval reprezintă un preparat economic, pentru care aveți nevoie doar de câteva ingrediente pe care le aveți la îndemână, acasă. 

Clătite cu șuncă și cașcaval

Clătitele sunt un preparat extrem de versatil, pentru că pot fi savurate atât în varianta dulce, cât și în versiunea sărată, ca aperitiv. Dacă vreți să vă bucurați de un preparat 2 în 1 secretul este să nu puneți zahăr sau esență în compoziția pentru clătite. Faceți un aluat neutru, iar apoi le puteți umple cu orice vă place, după preferință.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă de clătite cu șuncă și cașcaval. Le puteți servi calde sau reci, gratinate la cuptor sau oricum vă place. În plus, dacă faceți mai multe clătite, puteți păstra câteva și pentru desert și să le umpleți cu cremă de ciocolată, miere sau dulceață. 

Cordon bleu de pui la cuptor

Cordon bleu este un preparat pe cât de gustos, pe atât de simplu de făcut. Dacă v-ați plictisit de pieptul de pui clasic și vă doriți o alternativă delicioasă și sănătoasă, puteți încerca acest cordon bleu făcut în cuptor, cu o cantitate foarte mică de ulei, neprăjit.  O alternativă la șnițelul simplu, cordon bleu este o mâncare ce poate părea ușor pretențioasă, dacă este prima dată când o faceți. Dar dacă respectați instrucțiunile, nu aveți cum să dați greș. Carnea va rămâne fragedă și suculentă și nu se va îmbiba cu ulei, fiind pregătită la cuptor. 

Lasagna cu spanac și ricotta

Lasagna, preparatul clasic din bucătăria italiană, se poate face și altfel decât cu carne tocată. O rețetă care merită încercată este cea de lasagna cu spanac și ricotta, ideală pentru cei care nu consumă carne sau dacă vă doriți o variantă mai ușoară față de cea clasică.  Pornind de la aceeași rețetă, puteți face și caneloni umpluți cu spanac și ricotta. Nu trebuie să schimbați nimic la rețetă, doar felul de paste. 

Cartofi umpluți cu telemea și șuncă

Cartofii sunt o alegere inspirată de fiecare dată, fie că vorbim despre feluri principale sau garnituri. De la cele mai simple, până la cele mai complexe rețete, cartofii au calitatea de a fi foarte versatili și ușor de alăturat în orice combinație de mâncare.  Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi umpluți cu brânză și șuncă, pe care o puteți prepara pentru orice ocazie. Este simplu de făcut și ieftină, pentru că aveți nevoie doar de ingrediente accesibile și la îndemână. 

Langoși umpluți cu brânză și mărar

Langoșii sunt unul dintre preparatele delicioase pe care le-am împrumutat din bucătăria ungurească. Sunt delicioși, se fac ușor, foarte versatili și pot fi umpluți cu orice. Aici v-am prezentat varianta cea mai simplă de langoși, iar astăzi vă propunem să încercați versiunea cu brânză și mărar.

Melitzanes Papoutsakia - vinete umplute în stil grecesc

Combinația de carne tocată cu vinete este atât de populară, încât o regăsim în multe bucătării internaționale, cum ar fi cea turcească și cea grecească, de exemplu. Și pentru că găsiți oricând vinete proaspete, vă propunem să încercați o rețetă simplă și decicioasă de vinete umplute cu carne tocată, rumenite la cuptor.  Melitzanes Papoutsakia se referă la vinete umplute cu carne tocată, gratinate cu cașcaval la cuptor. Puteți folosi carne tocată de porc sau de vită și le puteți servi alături de un sos tzatziki, tot un preparat tipic grecesc.  

Sendvișuri cu ton și avocado

Atunci când vrei să pregătești ceva rapid de mâncare, un sendviș este alegerea ideală. Se face ușor, nu necesită multe ingrediente sau multă răbdare și poate fi pregătit și de un copil.

Valdostana de pui

Carnea de pui este una dintre cele mai versatile și mai ofertante. O poți prepara în atât de multe feluri, încât nu ai cum să te plictisești de ea. Există o mulțime de alternative dacă v-ați săturat de pieptul de pui la grătar sau pe tigaie, simplu. Iar una dintre ele este exact această valdostana, pe care vă propunem s-o încercați astăzi.  Valdostana este un preparat care poate fi gătit și cu altfel de carne, nu doar de pui. Este o combinație de carne, șuncă presată, roșii și felii de cașcaval, gratinată în cuptor. Carnea de pui va rămâne fragedă și suculentă, iar aromele de roșii și cașcaval o vor complimenta perfect. 

Salată Frumusețe

Ce spuneți de o salată simplă, de vară, răcoritoare și ușor de făcut? Iar dacă numele ei - ”frumusețe” - nu vă inspiră nimic, atunci ingredientele sigur o vor face. Este o salată ușoară, asemănătoare cu salata de boeuf, doar că fără murături, cu legume proaspete și cu smântână în loc de maioneză.  Puteți face salata pe post de aperitiv și să o așezați în straturi. Arată foarte bine și este un preparat extrem de prezentabil și apetisant. Sau o puteți prepara pur și simplu, fără vreo ocazie specială. 

Quiche lorraine - cea mai simplă rețetă

Atunci când auzi de un preparat inspirat din bucătăria franceză, te gândești la ceva foarte complex, nu-i așa? Ei bine, nu este deloc cazul acestei rețete de quiche lorraine. Dimpotrivă, este un preparat foarte simplu, pe care îl puteți face ca mic dejun sau brunch, pentru toată familia.  Quiche lorraine nu este altceva decât omletă cu bacon și cașcaval, cu bază de aluat de tartă, rumenită în cuptor. Nu este greu de făcut, dar necesită ceva răbdare, pentru că aluatul trebuie să stea odată singur la cuptor, și apoi împreună cu ouăle. 

Brioșe cu bacon și cașcaval

Atunci când te gândești la brioșe, mintea îți zboară la un desert cu fructe sau cu ciocolată, o porție de brioșe pufoase, parfumate și dulci. Dar, la fel de bine, brioșele pot fi sărate și pot fi savurate ca aperitiv. Sunt spornice, ușor de făcut și nu necesită prea mare efort. Așadar, în mai puțin de o oră, aveți un mic dejun cald, un aperitiv pentru musafiri sau o gustare de care să se bucure toată familia.

Cartofi franțuzești la cuptor

Ce poate fi mai gustos decât o combinație de cartofi, ou fiert, smântână și cașcaval, rumenite în cuptor și servite pe îndelete?  Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi franțuzești, care nu este același lucru cu cartofii Dauphinoise. Este o rețetă preluată din bucătăria franceză și adaptată, o combinație de arome, perfectă atât ca garnitură, cât și ca fel de mâncare în sine.   

Quesadilla de pui

Dacă aveți poftă de ceva rapid și gustos, această rețetă este ce vă trebuie! Quesadilla de pui, delicioasă și ușor de făcut, un preparat care vă duce cu gândul la fast food, dar este totuși o mâncare sănătoasă, de care vă puteți bucura fără să vă faceți griji pentru siluetă. Este, de asemenea, perfectă dacă v-a rămas niște friptură de pui gata făcută, pe care vreți să o serviți în alt mod. 

Clătite umplute cu piept de pui și ciuperci

Clătitele sunt un preparat foarte versatil, pentru că pot fi servite atât ca desert, cât și în varianta sărată, umplute cu carne, cu brânză sau cu ciuperci. Totul este să eliminați zahărul și esențele aromate din compoziția de clătite, și veți obține un ”ambalaj” foarte gustos pentru un fel de mâncare principal.

Tort de cartofi cu cheddar și șuncă

Combinația de cartofi cu cașcaval și cu șuncă este una absolut irezistibilă. De aceea rețetele pe bază de cartofi și brânzeturi sunt atât de populare. Se fac ușor, gustul este nemaipomenit și au un singur defect: numărul mare de calorii. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este un fel de mâncare pe cât de gustos și spectaculos, pe atât de simplu de făcut. Aveți nevoie de exact patru ingrediente și veți obține, fără mare bătaie de cap, un fel de mâncare cu care să mulțumiți toată familia.  Puteți folosi orice brânzeturi vă plac sau de care aveți în frigider: cașcaval afumat, brânză gruyere, mozarella etc, în combinație cu cheddarul roșu. Vă asigurăm că rezultatul final vă va face să vă lingeți pe degete, indiferent ce ați folosi.

Brioșe cu ouă și bacon

Dacă nu mai știți ce să pregătiți la micul dejun, sau pur și simplu căutați o variantă originală de a găti ouăle, rețeta aceasta vă va cuceri pe loc. Brioșe pufoase, cu bacon și cașcaval, perfecte ca gustare, aperitiv sau mic dejun. Se fac rapid, sunt bune atât calde, cât și reci, iar copiii le vor adora. Aceste brioșe sunt o alternativă nemaipomenită dacă v-ați plictisit de clasica omletă, ouă ochiuri sau ouă fierte.  Pentru aceste brioșe de ou aveți nevoie de o tavă pentru muffins, clasică, cu 12 forme. Poate fi de teflon sau de silicon. În funcție de dimensiunea tăvii și de adâncimea orificiilor pentru brioșe, cantitățile din rețetă vă vor ajunge la fix sau va mai rămâne compoziție. Dacă formele nu sunt foarte înalte, puneți 6 ouă în loc de 8 și mai puțină smântână. 

Cum să faci cașcaval pane PERFECT

Dacă ați încercat măcar o dată să faceți cașcaval pane, știți cât de enervant este când cașcavalul se topește și se împrăștie prin tigaie.  Tocmai asta vrem să evităm astăzi și vă învățăm cum să faceți cașcaval pane perfect. Secretul constă în două detalii importante: crusta și congelarea cașcavalului înainte de a fi prăjit.  

Chec aperitiv cu șuncă și ciuperci

Checul aperitiv este pe cât de arătos și de gustos pe cât îi spune și numele. Un chec sărat, o combinație irezistibilă de arome și de culori, perfect pentru când aveți musafiri.  Checul aperitiv poate fi făcut și păstrat câteva zile la frigider, și savurat dimineața, la micul dejun, sau ca gustare. 

Cartofi Dauphinoise - combinația perfectă între crocant și cremos

Cartofii, una dintre cele mai consumate legume de către români și nu numai, se pot găti într-o mulțime de feluri. Sunt atât de versatili și există atât de multe rețete care conțin cartofi, încât e greu să alegi cum să îi savurezi. De la banalii cartofi pai, până la piure, musaca, wedges și până la rețete de inspirație franțuzească, așa cum este și cea despre care vorbim astăzi. O rețetă cremoasă de cartofi cu smântână și usturoi care, pe cât de pompos și complicat sună numele, pe atât de simplu se face. Ca să nu mai vorbim despre cât de gustoasă este! Cartofii Dauphinoise pot fi o garnitură excelentă, dar și un fel de mâncare în sine. Sunt sățioși, gustoși și nu mai au nevoie de nimic alături pentru a fi puși în evidență.

Broccoli gratinat cu parmezan

Această rețetă de broccoli gratinat cu parmezan este foarte gustoasă și se potrivește de minune și ca fel de sine stătător, dar și ca garnitură.

Sandviș cu brânză și salam, învelit în bacon

Sandvis cu branza si salam, invelit in bacon, o gustare pe cinste pentru un mic dejun rapid si delicios!

Piept De Pui Cremos

Cu topping de bacon, ceapa caramelizata, si cascaval ras, aceasta reteta este gata in cel mai scurt timp. In plus, se gateste intr-o tigaie, asa ca nu ai prea multe vase de spalat.

Pui Cu Broccoli La Cuptor

O reteta simpla, pe care o poti adapta in functie de preferintele tale in materie de legume.

Pui Cu Sos Pesto, Mozarella Si Cascaval

1-2 bucati piept de pui 4 lingurite sos pesto de busuioc 1 rosie taiata felii 4 felii de mozzarella 100 grame cascaval 30 ml ulei de masline sare si piper dupa gust

Paste cu sos de ciuperci

1 cutie paste Barilla Mezze Penne 1 borcan sos cu ciuperci (de ex:Baneasa,Barilla)de 400-500 g 200 g pastrama porc 2 cutii ciuperci 200 g cascaval 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline sare piper,

Omleta cu ciuperci pleurotus

10 oua 200 g sunca (salam) 150 g cascaval 4 linguri ulei 500 de grame de ciuperci pleurotus (proaspete sau murate) 100 ml lapte 2 catei de usturoi 2 cepe verdeata (ceapa patrunjel marar) sare piper

Pizza Cu Sunca Si Carnati De Bere

Pentru aluat: 225 g faina 1/2 lingurita sare 1/2 cub drojdie 3 linguri ulei 150 ml apa Mai avem nevoie 1 lingura ulei de masline 2-3 linguri pasta de rosii 150 g kaizer 6 felii sunca de pui circa 12 buc carnati de bere 1 ardei gras verde 100 g cascaval 1 lingurita oregano uscat 1 ou sare ulei de masline pentru uns tava faina pentru tapetat tava

Pizza De Casa Cu Blat Pufos

-500 g faina -25 g drojdie -3 linguri ulei de masline -1 cana de apa calduta(150 ml) -1 lingurita zahar -1 varf de sare -pasta de rosii -carnaciori -1 ceapa -masline -mozzarella -cascaval -oregano -1 ou

Pizza Rapida...la Tigaie

225 ml apa 1 lingurita sare 2 linguri ulei 450 g faina 7g drojdie uscata(liofilizata) 1 lingurita zahar pentru umplut: ketchup salam uscat bacon cascaval masline negre fara samburi oregano telemea ciuperci(optional)

Macaroane fripte

500g macaroane (tubulare groase) 1/2 lingurita sare 100ml(3 linguri+1 lingurita) ulei de foarea soarelui 200g telemea de oaie sau vaca 200g cascaval 150g unt

Paste mixte a la Cris

paste 1 ceapa 200 - 250 g sunca o cutie de ciuperci sos de rosii 150 g smantana sare cascaval 2 catei de usturoi

Macaroane la tava

300g macaroane(sunt cele lungi ca spaghetele dar mai groase) 3 oua 150g smantana 150g cascaval 200g sunca sare piper ulei si pesmet pentru tava.

Spaghete milaneze

250 grame spaghete 200 grame kaizer 250 grame ciuperci (eu am folosit bureti sau ciperci de padure) 200 grame bulion 1 rosie 1 ceapa 2 catei usturoi oregano sare busuioc 1 foaie de dafin 4 linguri ulei 250 ml apa cascaval ras.

pizza

1 paine sunca ptr.pizza sau salam masline 1 ardei 1 rosie branza cascaval 3 oua condimente ptr.pizza piper,suc de rosii