Un desert dulce si lipicios, pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.
Timp total 50 minute
Ingrediente
- 375g aluat de tarta
- 250g sirop auriu
- 175g pesmet
- 1 lamaie - coaja rasa si sucul
- faina
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se scoate aluatul si se pune intr-o tava de tarta, presand usor, inclusiv pe margini. Se pastreaza aluatul ramas pentru a se folosi la decor. Se lasa sa se raceasca timp de 20 de minute.2. Intre timp, se incalzeste siropul auriu intr-o cratita, la loc mic, pana cand se incalzeste. Se ia de pe foc si se adauga pesmetul, coaja si sucul de lamaie. Se raspandeste peste aluat.
3. Pe o suprafata pudrata cu faina, se framanta restul de aluat si se taie in 10-12 benzi lungi si inguste. Se rasuceste cu grija fiecare banda pana cand se formeaza spirale, apoi se pun jumatate dintre ele, distantate, peste umplutura de placinta. Se aranjeaza fasiile ramase in unghi drept fata de primele benzi. Se taie orice exces.
4. Se caoce tarta timp de 10 minute. Se reduce temperatura cuptorului la 180C si se coace timp de inca 20 de minute sau pana cand capata o culoare aurie. Se raceste in tava timp de 10 minute, apoi se se scoate cu grija si se transfera pe un platou. Se taie in felii si se serveste cu inghetata sau frisca.