Un blat pufos si un sos dulce, cu aroma de curmale - aceasta reteta de budinca va deveni unul dintre deserturile preferate ale familiei.
Timp total 1 oră și 15 minute
Ingrediente
50g unt 175g zahar brun 2 oua 175g curmale 1 lingura bicarbonat de sodiu 175g faina 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita de nucsoara 250g fudge de ciocolata (ciocolata de casa), taiat in bucati de 3mm iaurt pentru a servi (optional) Pentru sos 100g zahar moale deschis, maro Unt de unt unsal 100g 140-150ml cremă dublăMod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Intr-un vas mare, se bat 50 g de unt si 175 g de zahar cu un mixer electric pana cand capata o consistenta cremoasa. Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine intre adaugari.2. Se pun 300ml de apa si curmalele intr-o cratita mare si se dau in fiert. Se adauga bicarbonatul de sodiu, apoi se paseaza intr-o piure cu ajutorul unui blender.
3. Se incorporeaza piureul de curmale in aluatul de budinca. Folosind o lingura de lemn, se adauga faina si mirodeniie, apoi se adauga jumatate din bucatile de fudge. Se toarna amestecul in vas si se coace timp de 35-40 de minute. Ar trebui sa fie ferm la atingere.
4. Intre timp, pentru sos, se pun toate ingredientele intr-o tava si se incalzeste ușor pana cand zaharul se dizolva complet, apoi se fierbe pana cand capata o culoare aurie - acest lucru va dura aproximativ 8 minute. Se serveste budinca cu sosul turnat deasupra, presarata cu fudge-ul ramas si cu iaurt, daca se doreste.