Nu e nimic mai reconfortant decat un bol de budinca de orez cu gem.

Budinca De Orez, Cu Vanilie Si Nucsoara
Timp total 2 ore

Ingrediente

  • 10g unt
  • 40g zahar
  • 80g budinca de orez
  • 600ml lapte
  • 200ml smantana lichida
  • 1 frunza de dafin
  • 1 betisor de vanilie
  • nucsoara
  • gem

Mod de preparare

1. Se incalezste cuptorul la 150C. Se unge un vas termorezistent cu unt. Se pune zaharul, orezul, laptele, smantana si frunze de dafin intr-un bol mediu. Se indeparteaza semintele de vanilie, apoi se adauga semintele si vanilia in vas si se amesteca Se toarna in vasul preparat.

2. Se adauga nucsoara, apoi se coace in cuptor timp de 2 ore si 15 minute. O data gata, va capata o crusta maronie, iar orezul va fi umflat.

3.Se indeparteaza frunza de dafin si vanilia, apoi se serveste imediat, cu gem, daca doriti.