Un desert perfect si rapid pentru sarbatori.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 125g mure
- 125g coacaze
- 100g ciocolata neagra
- 60ml sirop de artar
- 150ml smantana lichida
- Budinca de Craciun:
- 725g fructe uscate amestecate
- 400g cozonac, maruntit
- 100g ciocolata neagra, topita, racita
- 1 lingura cocao
- 50g unt, topit, racit
- 125ml, Sherry sau coniac
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita ienibahar
- 1/2 lingurita cuisoare
Mod de preparare
1. Se pune folie de plastic, pe fundul unui bol, lasand un surplus. Se pun murele si coacazele intr-o punga autosigilanta si se lasa sa inghete pana la servire.2. Pentru budinca de Craciun, se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca bine pentru a combina. Cu ajutorul unei linguri, se pune amestecul in castronul captusit presand usor pentru a comprima amestecul. Se acopera cu folie de plastic, apoi se lasa sa se raceasca timp de cel putin 2 ore sau peste noapte.
3. Pentru glazura, se pune ciocolata, siropul de artar si smantana intr-un castron termorezistent asezat peste o oala de apa fierbinte, amestecand pana se topeste ciocolata. Se pune deoparte sa se raceasca. Se scoate budinca din castron, se toarna amestecul de ciocolata si se acopera cu fructe congelate, apoi se serveste.