Un preparat simplu pentru zilele cand ti-e pofta de ceva dulce.

Budinca Egipteana De Orez
Timp total 1 oră și 40 minute

Ingrediente

  • 500ml smantana lichida
  • 500ml lapte
  • 110g zahar pudra
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 baton vanilie
  • 4 oua, plus doua galbenusuri suplimentare
  • 100g orez Arborio
  • 75g fistic, prajit, tocat
  • Rubarba prajita:
  • 700g rubarba
  • 1 lingura ghimbir, ras fin
  • 1 portocala - coaja si zeama
  • 1/2 lamaie - suc
  • 55g zahar pudra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se combina smantana, lapte, zahar, scortisoara si vanilie intr-o cratita, la foc mediu, amestecand pana se dizolva zaharul. Se ia de pe foc. Se pune deoparte timp de 15 minute, la infuzat.

2. Se unge un vas termorezistent. Se scot batoanele de vanilie si de scortisoara din amestecul de lapte. Se adauga ouale si galbenusurile suplimentare, apoi se adauga orezul. Se toarna amestecul in si se pune intr-o tava adanca. Se toarna suficienta apa in tava, pana ajunge la jumatatea vasului. Se coace timp de 15 minute, apoi se scoate din cuptor si se amesteca. Se baga din nou la cuptor, se coace timp de 15 minute, apoi se scoate si se amesteca din nou. Se baga la cuptor timp de 30 de minute sau pana cand orezul este gatit, apoi se creste temperatura la cuptor la 220C. Se gateste pentru inca 10 minute sau pana devine aurie. Se scoate din cuptor si se lasa deoparte, in tava cu apa, timp de 15 minute.

3. Se combina toate ingredientele pentru rubarba intr-un vas termorezistent. Se da la cuptor timp de 15 minute sau pana cand se inmoaie. Se serveste budinca acoperita cu rubarba, sucul de rubarba si fistic.