Un desert care este mai gustos si mai aromat daca il prepari cu o zi inainte de servire.
Timp total 15 minute
Ingrediente
- 500g mascarpone
- 1 lingurita pasta de vanilie
- 50g zahar pudra
- 300ml smantana
- 200ml Baileys Irish Cream
- 60ml espresso
- 1 pachet piscoturi
- 300g zmeura proaspata, taiata pe jumatate
- 100g ciocolata neagra
Mod de preparare
1. Se tapeteaza o tava de chec cu staniol sau hartie de copt pe toate laturile. Intr-un bol mediu, se adauga mascarpone, pasta de vanilie si zahar si se bate cu un mixer electric pana la omogenizare. Intr-un alt castron, se bat 200ml se smantana. Se adauga in amestecul de mascarpone si se amesteca.2. Intr-un un bol mic, se amesteca 200 ml de Baileys cu espresso. Se inmoaie piscoturile in cafea si se pune o treime din ele, pe baza tavii captusite. Se pune jumatate din zmeura deasupra si se adauga jumatate din amestecul de mascarpone peste.
3. Se repta cu o alta treime din pisoturi inmuiate, zmeura ramasa si mascarpone. Se pune un ultim strat de picoturi in partea de sus, apoi se acopera tava cu folie. Se baga la frigider timp de cel putin 8 ore sau peste noapte.
4. Inainte de servire, se indeparteaza folia. Se pune un platou dreptunghiular deasupra si se rastoarna.
5. Se bate smantana ramasa si se adauga peste tiramisu. Se rade ciocolata si se orneaza.