Un desert extravagant, care se serveste a doua zi dupa ce a fost preparat, pentru arome de neuitat.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 100g biscuiti digestivi
- 100g biscuiti cu ovaz
- 100g unt
- 125g ciocolata neagra
- 750g crema de branza
- 300ml smantana lichida
- 100g glazura de zahar
- 75ml Baileys
- pudra de cacao
Mod de preparare
1. Se pun biscuitii intr-o punga de plastic, apoi se zdrobesc cu un facalet. Se topesc untul si ciocolata 50g intr-un bol termorezistent peste o oala de apa care fierbe, apoi se amesteca cu biscuitii zdrobiti.2. Se unge baza unei tava de tort. Se tapeteaza cu hartie de copt. Se pun firimiturile de biscuiti in tava, presand usor. Se lasa sa se raceasca.
3. Se pune crema de branza intr-un castron si se bate cu o spatula. Intr-un castron curat, se freaca usor smantana lichida cu glazura de zahar, apoi se adauga la crema de branza. Se bate pana la omogenizare. Se adauga Baileys si se amesteca bine.
4. Se pune ciocolata ramasa intr-un castron peste o oala de apa care fierbe si se topeste. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
5. Se scoate blatul din frigider. Se adauga amestecul de branza peste blat, cu un cutit. Se adauga ciocolata topita.
6. Se raceste timp de cel putin 2 ore inainte de a se servi.