Negrese, acoperite cu crema Baileys si bezea de alune - un desert decadent care trebuie incercat macar o data.

Negrese Cu Crema De Baileys Si Bezea De Alune
Timp total 2 ore și 40 minute

Ingrediente

  • 250g unt, tocat
  • 200g ciocolata neagra, tocata
  • 400g zahar pudra
  • 4 oua, usor batute
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 185g faina, cernuta
  • Pentru bezea:
  • 2 albusuri mari, la temperatura camerei
  • 125g zahar pudra
  • 4 linguri alune, prajite si faramitate
  • Pentru crema Baileys:
  • 250ml smantana
  • 5 linguri Baileys Original Irish Cream

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 100C. Pentru a face bezeaua, se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Se bat albusurile pana se intaresc. Se adauga zaharul, treptat. Se adauga alunele si se amesteca din nou. Cand amestecul este rigid si lucios, se pune, uniform, pe hartia de copt astfel incat sa aiba aproximativ 1 cm grosime. Se da la cuptor timp de 90 de minute pana se rumeneste. Se scoate si cand se raceste, se sparge in cioburi.

2. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se topesc untul si ciocolata intr-un castron termorezistent asezat peste o oala de apa fierbinte, sau in cuptorul cu microunde timp de 1 minut. Se amesteca pana la omogenizare, apoi se adauga zahar, oua si vanilie si se amesteca. Se adauga faina si un varf de cutit de sare si se amesteca. Se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coace timp de 45-50 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se lasa sa se raceasca complet in tava, apoi se scoate pe un paltoru si se taie in patrate.

3. Pentru a face crema Baileys, se amesteca smantana cu Baileys intr-un castron. Pentru a servi, se pun negresele pe platouri, se acopera cu crema Baileys si apoi se iadauga cateva bucati de bezea.