Daca esti fan Baileys, atunci acest desert rafinat este exact ceea ce cautai.

Crema Baileys Cu Capsuni
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 8 galbenusuri de ou
  • 100g zahar pudra
  • 500ml smantana
  • 100ml Baileys
  • Pentru siropul de capsuni:
  • 900g capsuni
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 1 baton de vanilie - semintele

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 150C. Se amesteca galbenusurile de ou si zahar intr-un castron (nu se amesteca prea mult).

2. Se toarna smantana si Baileys intr-o cratita si se amesteca pana aproape sa dea in fiert. Se adauga peste amestecul de ou si zahar. Se strecoara intr-un borcan mare, aruncand orice spuma de deasupra.

3. Se imparte amestecul in 6 cesti termorezistente. Se pun intr-o tava mare de si se toarna apa fierbinte (nu clocotita) pana la jumatatea cestilor. Se acopera tava cu folie si se pune in cuptor. Se da la cuptor timp de 25-30 de minute, pana cand se intaresc pe margine, dar sunt inca un pic gelatinoase in centru. Se scot din tava si se lasa sa se raceasca.

4. Intre timp, se face siropul. Se feliaza jumatate din capsuni si se pun intr-un vas termorezistent, alaturi de zahar si vanilie. Se acopera cu folie si se pune peste o cratita cu apa clocotita. Se lasa pe timp de 30 de minute. Se pune deoparte sa se raceasca.

5. Se strecoara capsunile printr-o sita peste un castron. Se pastreaza doar siropul. Se taie restul de capsuni si se adauga in sirop. Se toarna peste creme si se servesc.