Acest desert indian, cu aroma de cardamom, fistic si migdale este fantastic, servit cu o cana de ceai, sau cu o cafea dupa pranz.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 100g unt
- 1kg morcovi, rasi grosolan
- 400ml lapte condensat
- 3 linguri de lapte praf
- 20 pastai de cardamom verde, semintele scoase si macinate
- 50g fistic, tocat fin
- 50g migdale, tocate fin
Mod de preparare
1. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt sau folie si se pune deoparte. Se topeste untul intr-o tigaie, apoi se adauga morcovii rasi. Se gatesc, amestecand frecvent, timp de 5 minute sau pana cand aproape toata umezeala s-a evaporat.2. Se adauga laptele condensat, apoi se fierbe, amestecand des, timp de 15-20 de minute, pana cand lichidul se reduce si devine destul de lipicios. Se adauga laptele praf, apoi se fierbe usor, agitand, timp de inca 5-10 minute, pana cand amestecul este foarte lipicios. Se adauga cardamom-ul macinat si aproape toate nuci tocate, apoi se fierbe timp de inca 2-3 minute. Se transfera amestecul in tava, se netezeste sus si se imprastie cu nucile tocate ramase.
3. Se pune deoparte sa se raceasca complet, apoi, cu ajutorul unui cutit zimtat, se taie in aproximativ 20 de patrate mici si se servesc.