De când au revenit la modă burgerii, aproape că nu există restaurant în care să nu îi găsești, în formă clasică sau reinterpretați în maniere și gusturi care mai de care mai originale. Se pot face burgeri din orice, inclusiv din pseudo-cereale gen quinoa, fără să-ți dai seama că nu sunt făcuți din carne.
Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una mai aparte. Burgeri din creveți și avocado, potriviți pentru cei care nu consumă carne sau dacă v-ați plictisit de burgerul clasic, din carne de vită. Se fac ușor și sunt potriviți și pentru un barbecue party, așa că vă propunem să-i încercați măcar o dată.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 6 chifle pentru burgeri
- 550 g creveți
- 1/2 cană maioneză
- 1 cățel de usturoi
- 1/2 ardei roșu
- 1/2 jalapeo sau ardei iute
- 1 ceapă
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 2 lingurițe sos iute (Tabasco)
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- foi de salată verde
- roșii
- 1 avocado
- sosuri
Mod de preparare
Puneți două dintre chifle într-un robot de bucătărie și mărunțiți. Transferați firimiturile într-un bol.Curățați creveții și puneți jumătate din ei în robotul de bucătărie. Pasați până obțineți o pastă. Cealaltă jumătate de creveți tăiați-i cât mai mărunt, cu cuțitul.
Tocați ceapa, usturoiul și ardeii și puneți totul peste creveți. Adăugați maioneza, sare, piper după gust, pătrunjelul și sosul iute. Puneți din firimiturile de pâine cât să se lege compoziția și să puteți forma chiftelele de carne. S-ar putea să nu fie nevoie de toată pâinea.
Formați 4 chiftele din acest amestec. Puneți o tigaie cu ulei la încins. Adăugați chiftelele de creveți și lăsați-le până când s-au rumenit complet pe o parte, în jur de 9 minute. Întoarceți chiftelele o singură dată.
Încălziți puțin chiflele și ungeți partea de jos cu sosul preferat. Adăugați o foaie de salată, felii de roșii, chifteaua de creveți și câteva felii de avocado. Puneți și cealaltă jumătate de pâine și serviți.
Poftă bună!