Dacă faceți burgeri acasă, trebuie să încercați să faceți tot voi și chiflele. Gustul nu se compară cu al chiflelor cumpărate, iar satisfacția că ați făcut voi burgerul de la zero este pe măsură.

Puteți face chiflele și pentru a le savura pur și simplu, nu neapărat pentru burger. Se potrivesc perfect în orice combinație, mai ales calde, cu puțin unt. 

Chifle pentru burgeri
Timp total 2 ore și 30 minute

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 65 g unt
  • 1 ou
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 plic drojdie uscată
  • 250 ml apă călduță
  • 2 linguri lapte + 1 ou pentru uns
  • susan alb și negru

Mod de preparare

Puneți drojdia, zahărul, sarea și apa călduță într-un vas. Lăsați 7-10 minute, cât să se activeze drojdia. Adăugați oul bătut și făina, treptat, amestecând cu o lingură de lemn, apoi cu mâna.

Când ați terminat de încorporat făina, adăugați untul topit și răcit. Încorporați și frământați până când aluatul nu mai este lipicios. Puteți frământa aluatul și într-un robot de bucătărie.

Transferați aluatul într-un vas uns cu puțin ulei de măsline. Acoperiți și lăsați la dospit o oră.

După ce s-a dospit, puneți aluatul pe un blat de lucru tapetat cu făină și împărțiți în 6 sau 8 părți. Modelați chiflele rotunde și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și mai lăsați la dospit o jumătate de oră, în tavă. Lăsați spațiu între chifle, pentru că acestea își vor dubla volumul.

După ce s-au mai dospit o jumătate de oră, ungeți chiflele cu ou bătut și lapte. Presărați semințe de susan alb și negru și dați la cuptor, la 180 de grade, pentru o jumătate de oră sau până când chiflele s-au rumenit.

Tăiați chiflele după ce s-au răcit.

Poftă bună!