Sosul Romesco se face cu migdale, pesmet si usturoi, iar langa o portie de calamari este de-a dreptul divin.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- 700g inele de calamar
- 50g faina
- ulei vegetal
- Pentru sos Romesco:
- 75g migdale macinate
- 15g pesmet
- 2 catei de usturoi, tocati
- 12 ardei iuti, conserva, scursi
- 1 1/2 lingurita paprika dulce
- suc de lamaie
- 2 linguri de otet de vin rosu
- 80ml ulei de masline
Mod de preparare
1. Se amesteca migdalele macinate si pesmetul intr-un blender pana cand se combina.2. Se adauga cateii de usturoi tocati, ardeii iuti, paprika dulce, suc de lamaie si otetul de vin rosu. Se formeaza o pasta, apoi se adauga uleiul de masline cu motorul de functiune.
3. Se transfera intr-un castron, se presara cu boia de ardei suplimentar si se lasa deoparte.
4. Se umple o tigaie adanca cu doua treimi de ulei vegetal si se lasa la foc mediu pana cand ajunge la 180C sau pana cand o bucata de paine va deveni maro in 40 de secunde.
5. Se trece calamarul prin faina, apoi se adauga in uleiul fierbinte folosind cleste. Se prajeste timp de 2-3 minute.
6. Se scoate pe hartie de bucatarie, se imprastie cu fulgi de sare de mare, apoi se serveste cu romesco.