Sosul Romesco se face cu migdale, pesmet si usturoi, iar langa o portie de calamari este de-a dreptul divin.

Calamari Cu Sos Romesco
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 700g inele de calamar
  • 50g faina
  • ulei vegetal
  • Pentru sos Romesco:
  • 75g migdale macinate
  • 15g pesmet
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 12 ardei iuti, conserva, scursi
  • 1 1/2 lingurita paprika dulce
  • suc de lamaie
  • 2 linguri de otet de vin rosu
  • 80ml ulei de masline

Mod de preparare

1. Se amesteca migdalele macinate si pesmetul intr-un blender pana cand se combina.

2. Se adauga cateii de usturoi tocati, ardeii iuti, paprika dulce, suc de lamaie si otetul de vin rosu. Se formeaza o pasta, apoi se adauga uleiul de masline cu motorul de functiune.

3. Se transfera intr-un castron, se presara cu boia de ardei suplimentar si se lasa deoparte.

4. Se umple o tigaie adanca cu doua treimi de ulei vegetal si se lasa la foc mediu pana cand ajunge la 180C sau pana cand o bucata de paine va deveni maro in 40 de secunde.

5. Se trece calamarul prin faina, apoi se adauga in uleiul fierbinte folosind cleste. Se prajeste timp de 2-3 minute.

6. Se scoate pe hartie de bucatarie, se imprastie cu fulgi de sare de mare, apoi se serveste cu romesco.