Acest orez gustos cu calamari si rosii coapte este o masa completa...intr-un bol.
Timp total 35 minute
Ingrediente
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 praz, taiat in felii subtiri
- 1 1/2 cani orez basmati
- 2 1/2 cani supa de legume
- 800g calamari mici, curatati
- 200g rosii cherry, taiate pe jumatate
- 1/3 cana frunze proaspete de busuioc
Mod de preparare
Se incalzeste jumatate din ulei intr-o cratita mare la foc mediu. Se adauga prazul. Se gateste, amestecand, timp de 3-4 minute sau pana se inmoaie. Se adauga orezul. Se fierbe timp de 10 minute, acoperita cu un capac, sau pana cand lichidul este absorbit.2. Intre timp, se gatesc calamarii in uleiul ramas timp de 2-3 minute sau pana cand sunt gatiti. Se transfera intr-un castron mare. Se adauga rosiile la tigaie. Se gatesc timp de 2 minute sau pana se inmoaie.
3. Se adauga rosiile, busuiocul si amestecul de orez la calamari. Se amesteca pentru a combina. Se condimenteaza cu sare si piper.