Prepara un sos tartar fantastic, proaspat pentru aceasta reteta de calamar, urmand instructiunile de mai jos.

Calamari su sos tartar
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 40g malai
  • 35g faina
  • 1 lingurita de ardei iute
  • 1/4 lingurita boia de ardei
  • 75ml apa minerala
  • 350g calamar, curatat
  • 2 litri ulei de arahide
  • felii de lamaie, pentru servire

Pentru sosul tartar:

Mod de preparare

1. Pentru sosul tartar, se amesteca toate ingredientele impreuna intr-un castron, se asezoneaza si se lasa deoparte.

2. Se pun ingredientele uscate intr-un castron. Se face o adancitura in centru bine si se adauga jumatate din apa. Folosind o lingura de lemn, se amesteca, incorporand treptat faina. Se adauga incet apa ramasa in timp ce se amesteca, pentru a obtine un aluat neted. Se taie calamarul in inele, se adauga in aluat, acoperind bine.

3. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca, pana la 200C (o bucata mica de paine va deveni maro in 30 de secunde). Se adauga calamarul in ulei, timp de 1 minut, pana cand este auriu. Se scoate, se scurge pe un prosop de bucatarie, se presara cu sare de mare si se lasa deoparte.

4. Se serveste cald, cu felii de lamaie si sos tartar.