Caramele de casa pot fi un cadou comestibil fantastic pentru prieteni si familie - acestea sunt presarate cu sare de mare oferind un contrast minunat cu gustul lor dulce.
Timp total 35 minute
Ingrediente
- 380ml smantana
- 400g de zahar granulat
- 240ml sirop auriu
- 55g unt
- 1 baton de vanilie - semintele
- 15g fulgi de sare de mare
Mod de preparare
1. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.2. Se pun ingredientele, dar numai jumatate din sare, intr-o tigaie mare asezata la foc mic si se gateste, amestecand, pana cand zaharul s-a dizolvat iar untul s-a topit. Se mareste caldura la mediu si se lasa amestecul sa fiarba fara sa se amestece.
3. Imediat ce caramelul a ajuns la 121C, se ia imediat de pe foc si se toarna in tava pregatita. Se presara peste sarea ramasa si se lasa amestecul sa se raceasca complet intr-un loc uscat, peste noapte. A doua zi, se taie in patrate mici si se invelesc in bucati de hartie de copt.