Cei mai deliciosi cartofi copti pe care i-ai putut manca vreodata!

Cartofi cu brânză și usturoi, copți în folie de aluminiu
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 2 cartofi mari, taiati in cubulete
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1 lingurita patrunjel
  • 1 cana de branza cheddar, data prin razatoare
  • sare, dupa gust

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade celsius.

2. Intr-un castron mic, amestecati impreuna uleiul de masline, usturoiul, boia dulce, patrunjelul si sarea(dupa gust).

3. Se pun cartofii pe o folie de aluminiu si se pliaza toate cele 4 laturi ale foliei. Se toarna amestecul de ulei de masline peste cartofi. Se acopera cartofii complet cu folia de aluminiu.

4. Punem cartofii in cuptor aproximativ 30-35 de minute (in functie de cat de mari sunt taiati poate sa dureze mai mult sau mai putin).

5. Se scot din cuptor si se presara branza cheddar; Ii bagam iar la cuptor timp de 3-5 minute, sau pana cand branza s-a topit.

Se servesc imediat, cu smantana si ceapa verde, daca se doreste.

Hai și tu în comunitatea nostră de Instagram și avem pentru tine cele mai interesante rețete, informații culinare și cele mai apetisante imagini.