Cei mai deliciosi cartofi copti pe care i-ai putut manca vreodata!

Cartofi cu brânză și usturoi, copți în folie de aluminiu
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 2 cartofi mari, taiati in cubulete
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1 lingurita patrunjel
  • 1 cana de branza cheddar, data prin razatoare
  • sare, dupa gust

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade celsius.

2. Intr-un castron mic, amestecati impreuna uleiul de masline, usturoiul, boia dulce, patrunjelul si sarea(dupa gust).

3. Se pun cartofii pe o folie de aluminiu si se pliaza toate cele 4 laturi ale foliei. Se toarna amestecul de ulei de masline peste cartofi. Se acopera cartofii complet cu folia de aluminiu.

4. Punem cartofii in cuptor aproximativ 30-35 de minute (in functie de cat de mari sunt taiati poate sa dureze mai mult sau mai putin).

5. Se scot din cuptor si se presara branza cheddar; Ii bagam iar la cuptor timp de 3-5 minute, sau pana cand branza s-a topit.

Se servesc imediat, cu smantana si ceapa verde, daca se doreste.