Transformați urzicile într-un sos delicios, iar aromele preferate cu care să le combinați sunt usturoiul prăjit, menta proaspătă și iaurtul grecesc. 

Sos de urzici cu usturoi și mentă - un alt fel de tzatiki delicios!

Știm cu toții că urzicile sunt extrem de hrănitoare și delicioase, ce au beneficii atât atunci când sunt consumate ca și mâncare, cât și ca plantă medicinală.

Odată fiartă, pișcătura de urzică dispare și poate fi gătită ca orice verzitură cu frunze. Există multe moduri de a prepara urzicile și trebuie ținut cont de toate plusurile pe care le aduce în alimentația noastră.

Unul dintre cele mai rapide lucruri pe care le puteți face este să transformați urzicile într-un sos delicios.

Iar aromele preferate cu care să le combinați sunt usturoiul prăjit și menta proaspătă, împreună cu niște iaurt grecesc.Este foarte ușor de făcut și fiind proaspăt, acest sos va fi "curcubeu pe cerul gurii".

Îl puteți consuma cu felii de castraveți sau pe felii de vinete la grătar ori se poate mânca la fel ca un sos tzatziki.

Și din punct de vedere al echipamentului casnic, veți avea nevoie doar de un robot de bucătărie, un blender sau un mini tocător, plus o spatulă de silicon.

Rețeta de sos de urzici cu usturoi și mentă

Ingrediente

  • 100 de grame de urzici fierte
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 5 căței de usturoi prăjiți sau un cățel de usturoi proaspăt ori câteva frunze de usturoi sălbatic
  • 20 grame frunze de mentă proaspătă
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
  • un strop de piper Cayenne sau mai mult, după gust (opțional)
  • 1 linguriță de sare de mare, plus mai multă apoi, tot în funcție de gust
  • 60 de grame de iaurt grecesc

Puteți coace usturoiul în folie de aluminiu la cuptor, ceea ce este extrem de simplu. Dacă doriți, însă, aroma de usturoi prăjit, dar nu aveți timp, îl puteți tăia felii, îl puneți într-o tigaie în ulei de măsline și va fi gata rapid.

Mod de preparare

  1. Pune urzicile în robotul de bucătărie și amestecați până se toacă grosier.
  2. Adăugați restul ingredientelor și amestecați până la omogenizare.
  3. Gustați și ajustați condimentele. Trebuie doar să fiți puțin atentă dacă trebuie să mai adăugați suc de lămâie, sare sau piper Cayenne pentru ca gustul să fie pe placul dumneavoastră.

Nu-i așa că este atât de ușor de făcut și are un gust minunat? Și bineînțeles există foarte multe utilizări pentru acest sos odată ce este gata făcut.